Prostreno.cz

Když potřebujete rychle zhubnout, zbavte se přebytečné vody v těle

Nejste spokojení se svou váhou? Možná je to proto, že máte v těle vody víc, než byste potřebovali. Odstraňte nadbytečné tekutiny s malou pomocí bylinek, růžového čaje či nápoje z okurek a máty. Rázem budete o něco lehčí!

Potřebujete trochu zhubnout – a pokud možno v co nejkratším čase? Nemusí to být jen zbožné přání. Jedním z nejrychlejších způsobů, jak na váze spatřit o něco menší číslo, je ten, že se zbavíte přebytečné vody v těle. Ano, takhle jednoduché to je. Regulací tekutin se můžete poměrně snadno rozloučit i se dvěma kilogramy. Jaké pomocníky se vyplatí povolat do akce?

Soustřeďte se na bylinky

Máte něco proti fenyklu, petrželi, česneku nebo zázvoru? Pokud proti těmto přírodním darům nic nenamítáte, doporučujeme zahrnout je do jídelníčku co možná nejčastěji. Jsou totiž napěchovány prospěšnými látkami, včetně antioxidantů. Právě ony značně přispívají k odplavení nadbytečných tekutin zdravým způsobem – tedy takovým, při němž nehrozí dehydratace organismu.

Uvařte si růžový čaj

Růže? Tak ty vážně nejsou jen voňavou dekorací, na kterou je ve váze radost pohledět. Čaj z růžových okvětních plátků pomáhá snižovat množství vody v oběhovém systému. Pokud si lámete hlavu s tím, kde „materiál“ na přípravu nápoje právě teď seženete, vydejte se do nejbližší lékárny či bylinkářství, kde vám nabídnou růži v sušené verzi. Čaj popíjejte nejlépe ráno, v ideálním případě na lačný žaludek. A když už jsme u toho pitného režimu…

Vsaďte na citron, okurku a mátu

Zkombinujte půl šálku šťávy z okurek, tři šálky citronové šťávy a dvě čajové lžičky mátového odvaru. Co z toho budete mít? Dobře, že se ptáte. Tento přírodní drink vyrovnává hladinu pH v těle, dokáže vylepšit stávkující trávení, a v neposlední řadě také z útrob „vyžene“ vodu, která tam je tak nějak navíc. Doporučené dávkování je pak ráno a večer.

Dopřejte si svačinu v podobě rajčat a jablka

Dalšími účinnými zbraněmi, které mají schopnost regulovat hladiny tekutin, jsou také rajčata a jablka. Rajská jablíčka obsahují spoustu vitaminu C, železa a vápníku. Jablka zase mají diuretické vlastnosti a zároveň upravují pohyby střev. Na oba plody můžete klidně vsadit, neboť jako „odvodňovače“ zaručeně fungují.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat