Prostreno.cz

Domácí prostředek na bolest v krku. Vyzkoušejte kurkumový čaj

Jste příznivcem alternativní medicíny a farmaceutické léky užíváte jen v případě nejvyšší krize? Tak to by se vám recept na zázračný nápoj proti bolesti v krku mohl hodit. Jeho protizánětlivé schopnosti vás ve štychu nenechají!

Začalo vás pobolívat v krku? Ať už vás tam jenom divně škrábe, máte nepříjemný pocit při polykání nebo vás trápí pomyslný „knedlík“ v hrdle, nenechte tuto nepříjemnost „rozjet“. Braňte se, dokud je čas! Odmítáte nákup pastilek za hříšné peníze a s obkladem nikdy dlouho nevydržíte? Pak je tu ještě jedna možnost, jak začínající nemoc utnout hned v zárodku. Co říkáte na léčivý čaj připravený výhradně z přírodních surovin? Na jeho schopnosti lidoví léčitelé doslova přísahají!

První pomoc, na niž se můžete spolehnout

Máte po ruce citron, med, hřebíček, zázvor a kurkumu? Pak jste zachráněni. Jestli v domácích zásobách naleznete i špetku kajenského pepře, bude vaše léčba ještě účinnější. Spojením těchto ingrediencí vznikne nejen lahodný nápoj zajímavé barvy, ale také antioxidační a protizánětlivý prostředek, který zabydlujícím se bacilům a virům nedá žádnou šanci. Příprava je nesmírně jednoduchá, nenáročná a zabere vám pouhých dvacet minut. Jdete do toho?

Pozor, začínáme

Nachystejte si čtyři tenčí plátky citronu, dvě až tři čajové lžičky medu (záleží na vaší chuti), dva hřebíčky, jednu polévkovou lžíci mletého zázvoru, necelou čajovou lžičku kurkumy a špetku kajenského pepře. Hotovo? Výborně, další krok už je naprostá „brnkačka“.

Tajný recept léčitelů, který se vyplatí znát

Do většího šálku vložte všechny suroviny, kromě medu a kajenského pepře. Celý obsah pak zalijte vroucí vodou, medikament zakryjte třeba utěrkou a nechte dvacet minut louhovat. Po uplynutí stanovené doby ochuťte medem, těsně před podáváním přidejte pepř. Dopřejte si tento čaj alespoň dvakrát denně a bolesti v krku co nevidět zamáváte na rozloučenou. Nutno dodat, že takto připravený nápoj můžete po vychlazení uchovávat v ledničce dva až tři dny. Až na něj přijde řada, prostě si ho přihřejte. Takže na zdraví?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat