Prostreno.cz

Efektivní léčba chřipky

Nechcete do sebe „cpát“ antibiotika, když máte „jenom“ chřipku? Je pravdou, že někdy ani nejsou nezbytně nutná. Už jste se zkoušeli kurýrovat za pomocí ledových ponožek? Není to vůbec špatný nápad!

Chřipka. Tichý, neviditelný a rychle se šířící virus, který si nebere servítky. Mezi jeho symptomy patří bolesti hlavy i celého těla, horečka, únava, suchý kašel, kýchání, podráždění očí či extrémní pocit zimy. Přesně s tímhle se právě teď potýkáte? Na chřipku existují různé „páky“. Někdo doporučuje bylinky a přírodní léčbu, jiný sází raději na farmaceutické léky, za které v lékárně draze zaplatí. Jenže pozor, tím výčet možností ještě nekončí. Z nejhoršího vás mohou dostat i obyčejné ponožky! A to jako vážně…

Pomoc z šuplíku, se kterou lze počítat

Tak jistě, kdekdo tuto alternativu může považovat minimálně za bizarní. To ale pořád ještě neznamená, že nemůže fungovat! Koneckonců, i sami lékaři vnímají ponožky nejen jako součást každodenního oblečení, ale také jako léčebný prostředek, který přináší slibné výsledky.

„Studené a mokré ponožky efektivně ochlazují přehřáté tělo, přičemž stimulují krevní oběh a podporují imunitní systém. Tato domácí léčba snižuje kongesci horních dýchacích cest a její sedativní působení navozuje klidnější spánek. Mnoho mých pacientů přiznává, že právě ona jim pomohla zvládnout infekci a zbavila je nepříjemných bolestí,“ pochvaluje si účinky mokrých ponožek Jamey Wallace, lékař alternativní medicíny působící na americkém středisku Bastyr Center for Natural Health se sídlem v Seattlu. Jak tedy s ponožkami zacházet, aby vám přinesly kýženou úlevu?

Horko a chlad. Takhle se na to musí!

Krok jedna? Namočte „fusekle“ do ledové vody a vyždímejte přebytečnou vodu. Poté do kbelíku napusťte naopak vodu horkou a ponořte do ní chodidla alespoň na deset minut. Jakmile ucítíte, že jsou přehřátá, osušte je a skočte do studených ponožek, na které si ale nasaďte ještě jedny suché, ideálně bavlněné. A to je vše, teď už jen vydržet, jak nejdéle to půjde… Pokud chcete dosáhnout maximálních výsledků, vmasírujte si do nohou ještě rozmarýnový olej, který má v popisu práce zlepšování krevního oběhu. Co vy na to, stojí to za pokus?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat