Prostreno.cz

Čaj z jablečného octa zatočí s kily a posílí imunitu

Jablečný ocet je populární bojovník při redukčních dietách, ale zvládne i mnohem víc. Pokud patříte mezi příznivce jablečného octa, a navíc se chcete zahřát teplým nápojem, spojte, jak se říká příjemné s užitečným a připravte si zdravý a teplý nápoj z jablečného octa.

Zpátky do minulosti

Jablečný ocet používáme pěknou řádku let, jeho historie sahá k civilizaci starých Egypťanů, Babylóňanů, Řeků a Římanů. Dokonce ve 4. století před naším letopočtem jím léčil své pacienty sám Hippokrates. A proč je tak oblíbený a zdravý? Tajemství je v jeho výrobě.

Výroba jablečného octa

Výroba octa se skládá ze dvou hlavních kroků, prvním krokem je kvašení, kdy jablečná drť či mošt jsou vystaveny působení kvasinek. Při tomto procesu dochází k fermentaci cukrů na alkohol. Následujícím druhým krokem je působení bakterií, které dále fermentují alkohol a dochází ke vzniku kyseliny octové. Tato kyselina je ve skutečnosti nejúčinnější složkou jablečného octa.

Kvalitní jablečný ocet je organický nefiltrovaný a obsahuje celou řadu bílkovin, enzymů a prospěšných bakterií, díky kterým má jasnou zlatavou barvu. Pokud chcete konzumovat jablečný ocet převážně z důvodu jeho zdravotních benefitů, neváhejte si připlatit za kvalitní ocet. Přibližně za 750 ml jablečného octa zaplatíte kolem padesáti korun, samozřejmě najdete i dražší produkty.

Přínosy čaje z jablečného octa

Nejpůsobivějším přínosem tohoto kyselého teplého nápoje je snížení tělesné hmotnosti, nižší hladiny toxicity v těle, regulace krevního cukru a posílení imunitního systému včetně dýchacích cest.

Redukce hmotnosti

Tento čaj je známý tím, že potlačuje chuť k jídlu, což může pomoci při přejídání a nezdravými svačinkami mezi jídly, což vám pomůže k vysněné postavě. Navíc jablečný ocet nastartuje váš metabolismus a zkrátka bude vám to „pálit“ rychleji.

Ničí bakterie a detoxikuje organismus

Přítomná kyselina octová činí kyselé prostředí ve vašem těle, ve kterém většina bakterií zákonitě nemůže přežít. Navíc čaj z jablečného octa může mírně zvýšit močení, což přispívá ke snížení hladiny toxinů ve vašem těle a tím zlepšuje funkci ledvin. Navíc také pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi.

Posílí imunitní systém

Tomuto čaji zkrátka protizánětlivé účinky nemůžete upřít. Díky tomu posiluje celý imunitní systém, včetně svého blahodárného působení na respirační systém. Proto je vhodný i jako prevence proti chřipce a nachlazení, čaj samozřejmě můžete popíjet i během těchto onemocnění.

Jak na to?

Recept na čaj z jablečného octa je velmi jednoduchý a může být i dodatečně ochucen podle vaší chuti. Do hrnku si dejte 1 polévkovou lžíci octa a zalijte vroucí vodou. Čaj si můžete libovolně dochutit například, medem, skořicí, vanilkou či citronovou kůrou. Pamatujte, že doporučená denní konzumace jablečného octa jsou 2 polévkové lžíce.

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7374219/





Celkem 86 komentářů

Karla
01.03.2022
Darina koloziova
01.03.2022
Helena
28.02.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat