Prostreno.cz

Vědecky prokázané způsoby, jak být šťastnější. Zkuste je také

Máte zase splínů na rozdávání, pesimismus je vaším příjmením a důvod k úsměvu hledáte marně? Udělejte si zelený čaj, do jídla přidejte kurkumu a pohlaďte svého domácího mazlíčka. Tento psychický doping vám udělá dobře!

Na světě je spousta šťastných lidí, kteří se neustále usmívají a nechávají své negativní emoce „u ledu“. Jak jen to tihle „vyvolení“ dokážou? Snadno. Ze závěrů vědeckých výzkumů vyplývá, že každý člověk má sílu na to, aby téměř okamžitě změnil svoji náladu i pohled na život. A není to vůbec nic těžkého! Čím si lze přičarovat optimismus téměř na počkání? Na tyto způsoby experti přísahají!

Meditace. Ponořte se do klidu

Slovo meditace pochází z latinského „meditatio“, což znamená rozjímání. Jedná se o stav, ve kterém je mysl zbavena veškerých myšlenek. Zajímavé na tom je, že vlastně neděláte vůbec nic, ale získáte skoro všechno. Vždyť sami odborníci na základě četných studií tvrdí, že meditace má mnoho přínosů, včetně snížení krevního tlaku a utlumení tělesných bolestí. Při tomto duševním relaxu se navíc v mozku uvolňují hormony štěstí, které vás pozitivně naladí. Vede tudy cesta? Zkuste udělat první krok…

Kontakt s domácím mazlíčkem

Vlastnictví psa nebo kočky může jeho majiteli skutečně zlepšit celkovou kvalitu života. Američtí lékaři se domnívají, že pohlazení „němé tváře“ navozuje pocit radosti, neboť při něm dochází k produkci „šťastných chemikálií“, které snižují hladiny stresového hormonu kortizolu. Zavolejte svého čtyřnohého přítele a pořádně se s ním pomazlete – bude vrnět blahem. A vy vlastně taky!

Kurkuma, koření života

Máte v domácích zásobách kurkumu? Pak ji přidávejte do jídla co možná nejčastěji. Aktivní složka tohoto koření zvaná kurkumin má přirozené antidepresivní vlastnosti. Tedy alespoň tak to hlásí vědci, kteří si kurkumu rovněž spojují s prevencí Alzheimerovy choroby, osteoporózy a revmatoidní artritidy.

Zelený čaj, něco pro hlavu i štíhlé křivky

Zelený čaj se může pochlubit působivým souhrnem zdravotních přínosů, mezi které patří urychlení metabolismu, omezené riziko kardiovaskulárních chorob, vysokého krevního tlaku a dokonce některých typů rakoviny. Ovšem ukázalo se, že také pomáhá tělu lépe se vyrovnávat se stresem. Prokázal to americký průzkum, jehož závěry uvádějí, že konzumenti pěti šálků zeleného čaje denně mají sníženou hladinu stresu o 20 %. Dejte mu tedy šanci i vy, možná se díky němu budete více usmívat!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat