Prostreno.cz

Nápoje na spalování tuků

Možná, že už jste v rámci novoročního předsevzetí shodili nějaké to kilo navíc. Zrovna vám váha začala stávkovat a vy si hezkých pár dní lámete hlavu, jak se z toho nebláznit? Zkuste účinné nápoje, před kterými se tuky doslova klepou!

Okem viditelné výsledky v krátkém časovém horizontu? Sen každého hubnoucího! Naštěstí odborníci na výživu a fitness trenéři neustále přicházejí s novými nápady a triky, které všechny nadšence v redukčním režimu udržují v akci. Níže najdete několik druhů nápojů, které vám pomohou účinně spálit tvrdohlavé tuky.

Ledová voda

Vaše tělo neustále udržuje teplotu v normálním rozsahu. Pokaždé, když si dáte skleničku studené vody, vynaloží úsilí, aby se organismus dostal zpět na ideální hodnoty. To způsobuje, že se zvyšuje metabolická rychlost, pálí se kalorie a tuky.

Zelený čaj

Existuje řada důvodů, proč každodenně pít zelený čaj. Obsahuje antioxidanty, které nabízejí vynikající pomoc pro hubnutí. Zelený čaj se může pochlubit kofeinem, který urychluje metabolismus a poskytuje energii, kterou potřebujete k výkonu. Také jeho diuretický účinek pomáhá tělu zbavit se nadměrné vody, kvůli které se cítíte nafoukle.

Káva

Kofein, jak již bylo řečeno, pomáhá urychlovat metabolismus. Výzkumy také ukázaly, že vypití kávy předtím, než vstoupíte do posilovny, poskytne potřebnou sílu, která je nutná pro delší a efektivnější práci.

Syrovátkový protein

Skutečně není žádným překvapením, proč spotřeba syrovátkové bílkoviny pomáhá spalovat tuk. Stejně jako jakýkoli jiný typ bílkovin, syrovátka vyžadují přísnější trávení, což způsobuje, že tělo pracuje lépe a zrychluje metabolickou rychlost. Syrovátka také pomáhá vytvářet svaly. A samozřejmě platí, že čím víc svalové hmoty, tím lepší pálení tuků a kalorií, i když jste v klidu.

Mléko bez tuku

Samozřejmě, že chcete vynechat plnotučné mléko, jakmile se snažíte dosáhnout postavy svých snů. Vyměňte ho za mléko bez tuku. Obsažený vápník vám při spalování tuků pomůže, protože potlačuje produkci kalcitriolu, hormonu, který zpomaluje metabolismus tukových buněk.

Smoothies na bázi jogurtu

Stejně jako mléko bez tuku, vápník v jogurtech na bázi smoothies pomáhá zvýšit metabolismus tukových buněk potlačením produkce hormonu kalcitriolu. Navíc se díky těmto nápojům brzy dostavuje pocit sytosti.

Zeleninová šťáva

Není překvapením, že konzumace zeleninového džusu – před jídlem – efektivně odstraňuje nežádoucí kilogramy. Je totiž plný vlákniny, díky níž se budete okamžitě cítit plní. Zabrání se tak přejídání. Z tohoto důvodu spotřebujete méně kalorií a přimějete své tělo k přeměně tukových buněk na palivo.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat