Prostreno.cz

Tekutý chléb. Jediné, co potřebujete pro své zdraví, je obyčejná voda

Voda je pro nás naprosto nezbytná, vždyť na ní závisí spousta tělesných procesů. Znáte všechny výhody její pravidelné konzumace? Tohle všechno získáte, když vyměníte slazené limonády za obyčejnou vodu!

Voda spolu se vzduchem, respektive zemskou atmosférou, tvoří základní podmínky pro existenci života na Zemi. Bez ní bychom nebyli a nežili. A taky nezkrásněli! Proč vodu považovat za „každodenní tekutý chleba“?

Řeší nevábný dech

Špatný dech patří k příznakům nedostatku vody. Sliny udržují bakterie mimo zuby a zajišťují hydrataci jazyka. Pokud zjistíte, že máte špatný dech (nebo vás na něj upozorní lidé okolo vás) vypijte spoustu vody. Vždy vypláchněte ústa vodou, abyste odstranili zbytky jídel a bakterie.

Zlepšuje imunitní systém

Silný imunitní systém není tak náchylný k nemocem. Chřipka, srdeční infarkt, ledvinové kameny a další tělesné stavy jsou lépe řešeny, pokud je tělo hydratováno dostatečným obsahem vody. Přiměřená „závlaha“ zlepšuje artritidu a revmatismus.

Snižuje riziko rakoviny

Výsledky některých studií poukazují na to, že vyšší spotřeba vody snižuje pravděpodobnost vzniku rakoviny tlustého střeva a rakoviny močového měchýře. I kdyby na tom bylo jen zrnko pravdy, zní to krásně.

Reguluje teplotu těla

Tělesná teplota je lépe regulována vodou. Voda může uvolňovat teplo z těla – potem, který se uvolňuje a odpařuje. Při správné regulaci tělesné teploty se cítíte energičtěji a svěžeji. Nemluvě o tom, že hydratace předchází křečím a bolestem svalů.

Pomáhá při trávení a zácpě

Voda podporuje trávení, zabraňuje zácpě a zvyšuje celkové zdraví trávicího traktu. Potraviny se díky ní účinněji rozkládají. Také dochází ke zrychlení metabolismu, což má ve výsledku pozitivní vliv na trávicí systém a zdravější gastrointestinální trakt.

Zlepšuje náladu

Voda pomáhá při revitalizaci buněk a zvyšuje energetickou hladinu těla. Když tělo dosáhne své optimální funkce, vyšle signál do mozku. Ten zareaguje tím, že podpoří dobou náladu.

Snižuje únavu

Dehydratace způsobuje pocit únavy. Zvyšte její příjem a budete se cítit líp. Ostatně, voda je nutná i k odstranění odpadních produktů a toxinů.

Působí proti bolestem hlavy a migrénám

Trpíte na bolesti hlavy? Zaměřte se na svůj pitný režim. Nízký přísun vody je totiž jednou z příčin tohoto problému

Ovlivňuje zdraví kůže

Dobře hydratované tělo se podílí na atraktivnější a mladší kůži. Voda totiž pomáhá při doplňování kožních tkání a ochraňuje před příznaky stárnutí, jako jsou vrásky, akné a jizvy.

Podporuje ztrátu váhy

Voda urychluje úbytek hmotnosti tím, že vyplavuje toxiny a stará se o pocit plného žaludku. Navíc neobsahuje kalorie. Pokud tedy nedáváte přednost slazené kupované….






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat