Prostreno.cz

Výhody tučného řeckého jogurtu. Dáte mu přednost před klasickým bílým

Mnozí lidé si myslí, že řecký jogurt musí být nutně tučnější než klasický bílý jogurt, ale nemusí to tak být. Řecký jogurt je opravdu hustší, ale to je způsobeno výrobním postupem. Z nutričního hlediska má vysoký obsah bílkovin a je vhodný pro všechny, kteří chtějí zhubnout i získat svalovou hmotu. Poznejte všechny přínosy řeckých jogurtů. A ujasněte si rozdíl mezi řeckým jogurtem a jogurty označené jako "řeckého typu".

Co je řecký jogurt?

Vyrábí se podobně jako klasický jogurt, ale při výrobním procesu zde dochází k separaci syrovátky, kterou se koncentruje bílkovinná složka. Řecký jogurt tak obsahuje nejméně 107 jogurtových kultur, tím se z nutričního hlediska stává velmi hodnotným, má vysoký obsahu bílkovin a zároveň může mít nulové procento tuku. O obsahu tuku, se vždy ujistěte na obale výrobku. Pro představu ze tří kilogramů mléka vyrobíte jeden kilogram řeckého jogurtu.

Pozor na jogurty označené „řeckého typu“

Tyto jogurty, už nejsou nutričně tak lákavá. Na rozdíl od „pravého“ řeckého jogurtu je potřeba k výrobě 1 kg jogurtu řeckého typu jen 1 kg mléka. Teď si jistě říkáte, jak je možné, že je tak hustý? V tom je právě ten háček, k zahuštění se používají mléčné bílkoviny, ale v sušeném stavu. Tím se líší nejen nutriční hodnoty, ale i kvalita celého jogurtu.

Co obsahuje řecký jogurt?

Teď když máte jasno v těchto dvou různých výrobkách můžeme se nadále věnovat „pravému“ řeckému jogurtu. Velké množství bílkovin bylo již zmíněno, ale co obsahuje dál? Dále obsahuje draslík, vápník, hořčík a vitamíny skupiny B. Obsahuje také cenná probiotika pro zdravé zažívání, navíc má nízkou hladinu sodíku a cholesterolu ve srovnání s běžným jogurtem. Mimo to obsahuje jen nepatrné množství sacharidů.

Poznejte všechny jeho přínosy a důvody proč ho zařadit i na váš jídelníček.

Vysoký obsah bílkovin

Díky tak husté koncentraci bílkovin vám tento jogurt pomůže prodloužit pocity sytosti a poskytuje tělu důležitou energii. Tím eliminujete pocity vlčího hladu a snížíte riziko přejídání. Díky tomu je řecký jogurt ten správný parťák pro štíhlý pas.

Prospívá zažívání

Vysoká koncentrace probiotik přispívá k obnovení střevní mikroflóry, což přispívá k lepšímu trávení, zmírňuje nadýmání, křeče a eliminuje zácpu. Navíc řecký jogurt obsahuje méně laktózy než běžné jogurty, proto je oblíbený i u jedinců s mírnou intolerancí laktózy.

Pro růst svalové hmoty

Každý svalovec nedá dopustit na bílkoviny, takže pokud i vy plánuje formování své postavy, můžete tělu doplnit bílkoviny i za pomoci řeckého jogurtu. A na závěr ještě opakujeme, pozor na tuky, kontrolujte obal.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat