Prostreno.cz

Objevte sílu šafránového olej. Prospěje pleti i zdraví

Šafránový olej je oblíbený po celém světě, jeho velkou výhodou je, že účinkuje jak při vnitřním, tak při vnějším užívání. Šafránový olej oceníte v péči o pleť, vlasy, při zklidňující aromaterapii, ale také vám může pomoci s hubnutím či s regulací krevního cukru.

Šafránový olej je esenciální olej, který je extrahován z šafránu. Šafrán je vědecky známý jako Crocus sativus. Koření se získává z květů této rostliny a patří tak mezi dražší koření. Stejně tak i šafránový olej nepatří mezi ty nejlevnější, cena za 30 ml šafránového oleje se pohybuje od 150 do 200 korun. Přesto se nenechte cenou odradit, šafránový olej přináší spoustu zdravotních i kosmetických benefitů.

V šafránovém oleji se nachází spousta různorodých živin, obsahuje vápník, hořčík, draslík, vitamin A a C a další různé těkavé kyseliny. Díky tomuto pestrému složení se těší šafránový olej  velké oblibě. Vyzkoušíte ho také?

Pro krásnou pleť

Šafránový olej používala již samotná Kleopatra a patřil ke zkrášlujícím prostředkům ve vyšší společnosti. Šafránový olej můžete smíchat i s jiným takzvaným nosným olejem. Poté stačí jen pár kapek šafránového oleje. Pleti dodává hydrataci, eliminuje akné a redukuje vrásky. Olej je vhodný i na strie a pooperační jizvy.

Pro husté vlasy

Víte že…

Šafránový olej se již od pradávna využívá také jako afrodiziakum, navíc ženám pomáhá zmírnit menstruační a premenstruační křeče. U mužů zvyšuje plodnost a údajně přispívá k prodloužení erekce.

Tento olej je vhodný jako příměs do vašeho běžného kondicionéru, opět stačí jen pár kapek. Pravidelné používání přispívá ke zlepšení struktury vlasů, zvýrazňuje jejich přirozený tón, zmírňuje třepení konečků a vypadávání.

Uvolní ucpaný nos

Šafránový olej je vhodný k inhalaci, přispívá k uvolnění dýchacích cest. Zklidňuje a léčí zánět v dýchacích cestách, uvolňuje hlen a napomáhá vykašlávání.

Zklidňující aromaterapie

Šafránový olej má zklidňující účinky a pomáhá bojovat proti depresi a úzkosti. Podporuje také dobrý spánek a pomáhá při léčbě nespavosti.

Zatočí s nadváhou a reguluje krevní cukr

Šafránový olej je vhodný i ke konzumaci, stačí opravdu jen malé množství, respektive pár kapek. Tento olej pomáhá v těle zvýšit uvolňování serotoninu, který potlačuje chuť k jídlu, posiluje metabolismus, čímž pomáhá spalovat více kalorií a přispívá k rychlejšímu úbytku hmotnosti.  Další výhodou je regulace krevního cukru, ke kterému přispívají přítomné těkavé sloučeniny a kyseliny.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat