Prostreno.cz

Suchá pokožka nemusí být problém. Pomůže okurka i banán

Už jste vyčerpaní ze shánění opravdu účinných krémů a olejů pro suchou pokožku? Nemůžete si dovolit další nemalou investici, navíc když ani nevíte, jestli se vyplatí? Vsaďte na dostupné a známé ájurvédské tipy!

Toužíte zvládnout opakující se suchost pokožky – zcela přirozeně a efektivně? Vynechte chemii, dejte šanci přírodě. Ajurvéda je starověká forma léčení vyvinutá v Indii asi před 5000 lety. Vyhovuje těm, kdo chtějí řešit různé zdravotní a kosmetické problémy bez použití chemických látek a jiných škodlivých složek.

Je sice pravda, že v dnešní době existuje řada výrobků pro suchou pokožku, ale mnoho z nich nedokáže poskytnout kýžené výsledky. Některé z nich dokonce způsobují další problémy, a to kvůli nevhodně použitým složkám. Naproti tomu s ajurvédskými tipy si můžete být jistí, že pro svoji pokožku uděláte jen to nejlepší. Takže kterým směrem byste měli obrátit svoji pozornost?

Spásný heřmánek

Ajurvédští léčitelé velmi dobře znají hydratační a uklidňující účinky heřmánku, a proto jej velmi doporučují k léčbě suché pokožky. Připravte šálek heřmánkového čaje a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Aplikujte na postižené oblasti pokožky a vychutnávejte si zaslouženou úlevu.

Exotická papája

Pokud máte štěstí na papáju v zimě, neváhejte ji použít. Jedná se o vynikající lék na suchou pokožku! Vše, co musíte udělat, je masírovat svoji pleť malým kouskem tohoto tropického ovoce. Provádějte aspoň 10 až 15 minut. Pro zesílení účinku lze papáju nakrájet na plátky a nechat ji přiloženou na pokožce zhruba 30 minut. Poté umyjte vodou. Tento ajurvédský lék přitom opakujte podle potřeby.

Sladký banán

Další ovoce, na které se můžete spolehnout, je vám známé ještě důvěrněji. Ano, je to banán. Ten vás zachrání, pokud trpíte na suchou kůži. Vezměte jeden malý kus, rozmačkejte ho vidličkou a „kaši“ naneste na postižená místa. Po asi 15 minutách opláchněte vodou. Někteří pro ještě lepší výsledky přidávají i trochu medu…

Gel z aloe vera

Existuje mnoho kosmetických problémů, které odstraňuje staré dobré aloe vera, respektive gel. A suchá kůže se k nim také počítá! Nařízněte jeden list a potírejte jím suchá místa. Pokud zmíněnou rostlinu nemáte, použijete šťávu z obchodu – 100% čistou, bio.

Chladivá okurka

Každý ví, že plátky okurky patří k vynikajícím prostředkům odstraňujícím otoky očí. Jste si však vědomi toho, že se okurka považuje za fenomenální ajurvédský lék na suchost kůže? Nakrájejte ji na plátky, přiložte na suchou pokožku a nechte aspoň 15 minut působit. Kromě jiného se dočkáte i podpory pevnosti pokožky. Okurka totiž obsahuje vitamin C, jež aktivuje tvorbu kolagenu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat