Prostreno.cz

Přírodní prostředky na mastnou pleť. Pomůže pomeranč nebo bílek

Máte každý den před zrcadlem nervy z toho, že se vaše pokožka leskne víc, než je zdrávo? Zkroťte hyperaktivní mazové žlázy mlékem, pomerančem, vaječným bílkem nebo použitým čajovým sáčkem. Tyhle zlepšováky vás určitě nezklamou!

Mastná pleť není žádná hitparáda, co si budeme povídat. Že to znáte až moc dobře? Pak jste možná už párkrát přemýšleli nad tím, proč s tímhle nešvarem máte co dočinění právě vy. Příčin nadměrně se mastící pokožky může být víc.

Třeba špatný jídelníček, ve kterém není nouze o nezdravé tuky. Nebo nedostatek vitaminů či používání nevhodné kosmetiky. Mezi faktory zvyšující produkci mazu patří i zažívací potíže, nedostatek spánku, kouření a alkohol. Jak s tímto kosmetickým problémem, který vám snižuje sebevědomí, účinně bojovat? Pro pomoc se vydejte do kuchyně, kde máte k dispozici hned několik efektivních prostředků. Po čem se tam poohlédnout?

Mléko jako spolehlivá první pomoc

Že je mléko dobré jenom do kávy? Co vás nemá, i jinde vám přijde vhod. Když si s ním budete potírat obličej, šetrně odstraníte přebytečnou mastnotu. Dobré je na něm také to, že pokožku nijak nedráždí. Díky obsaženým látkám ji naopak hydratuje, vyživuje a rozjasňuje. Proč tedy s použitím mléka zbytečně otálet?

Pomeranč. Respektive jeho šťáva

Čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva je také zázračným domácím prostředkem, který si s nadbytkem kožního mazu dokáže poradit. Namočte si do ní bavlněný tampon a potírejte jím všechna lesknoucí se místa, která vás tolik rozčilují. Tato kúra zároveň tlumí příznaky akné a vlivem působení vitaminu C, kterým pomeranč překypuje, také poskytuje ochranu před volnými radikály, čímž zpomaluje stárnutí. Aby toho nebylo málo, zároveň stimuluje produkci kolagenu a redukuje tmavé skvrny.

Vaječný bílek. I ten umí divy

Další alternativou je použití vaječného bílku formou masky. Jakmile po několika minutách patřičně zaschne, což bezpečně poznáte pnutím pokožky, opatrně bílek sloupněte. Poté si obličej opláchněte vlažnou vodou a radujte se z výsledku. Nejenže pleť bude zbavena přebytečných olejů a nečistot, dočká se také kompletní výživy a dojde i na regeneraci poškozených buněk.

Použitý čajový sáček. Ten určitě nevyhazujte

Zelený, černý nebo mátový? To máte jedno, všechny druhy jsou skvělé, neboť obsahují cenné živiny, působí antibakteriálně a zkrotí vaše hyperaktivní mazové žlázy. Až si tedy zase budete dělat čaj, použitý sáček neházejte do koše, raději si ho položte na problémovou oblast. Tam se bezpochyby uplatní daleko lépe!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat