Prostreno.cz

Posilte svou imunitu za pouhých 15 vteřin. Dejte nohy k ledu

Že k posílení imunity do sebe musíte „ládovat“ vitaminové doplňky stravy, které sice pomáhají, ale nejsou zrovna nejlevnější? Vůbec ne. Ponořte si kotníky do lavoru studené vody s ledem. Prý to vyjde úplně nastejno!

Imunitní systém. Snad o ničem jiném se v zimě nemluví tolik, jako právě o něm. Je-li oslabený, dochází ke snížení schopnosti organismu bránit se nejrůznějším infekcím. Jinými slovy – člověk chytne každý bacil, který si ho lstivě „vyhlédne“. Ovšem pozor, kromě častých chřipek, nachlazení i viróz je výstražných příznaků slabé obranyschopnosti celá řada. Nemáte s nimi co dočinění i vy?

Od bradavic po zvýšenou potřebu spánku

Na potíže s imunitou vás vaše tělo upozorňuje změnami, které byste neměli nechávat bez povšimnutí. Patří mezi ně třeba alergie, únava, častá ospalost nebo žaludeční a střevní potíže. Za varovné signály se dají považovat také plísně na nohou, nechutenství, vyrážky, lupy, pásový opar, bradavice nebo opakující se záněty očí. Zní vám to povědomě?

Pak je třeba začít na posílení obranyschopnosti pracovat – nejlépe okamžitě. Jenže jak? Tak na to má jistý lékař z Ruska vlastní názor. Jeho metoda možná není úplně nejpříjemnější, ale na stranu druhou se jedná o levnou, rychlou a účinnost záležitost. O co jde?

Kyblík a voda. Jak snadné

Specialista z Moskvy Sergej Bubnovskiy se zřejmě drží hesla, že v jednoduchosti je síla. Na „stávkující“ imunitní systém nedoporučuje vitaminové doplňky stravy, pravidelný sport ani kvalitní spánek. Což se s názory ostatních odborníků docela rozchází.

Zmíněný muž činu tvrdí, že když každý den před spaním ponoříte své nohy do lavoru plného studené vody, do kterého přidáte led, vaše obranyschopnost se zregeneruje už po 15 vteřinách. Mimochodem, přesně tak dlouho by ledová lázeň měla trvat. Pak končetiny osušte, vklouzněte do bavlněných ponožek a je hotovo. Přijde vám to jako prapodivný způsob, jak si zachovat pevné zdraví? Američtí vědci by s vámi rozhodně nesouhlasili…

Chladem ke zdraví i kráse? Přesně tak

Závěry studie provedené na Virginské univerzitě sdělují, že kontakt s ledovou vodou zvyšuje produkci hormonu norepinefrinu v těle, což posílí imunitu a uvolní bolavé svaly. Tamní výzkumníci dokonce naznačují, že „mokrý zlepšovák“ přispívá i k léčení depresí a zlepšuje kvalitu pokožky a vlasů. Zkusíte to na vlastní kůži?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat