Prostreno.cz

Rady, jak zmírnit akné. Týkají se vašeho mobilu i postele

Připadáte si jako na základní škole, protože vaše tvář je posetá rudými pupínky? Možná si za ně můžete sami. Tím, že nečistíte svůj mobilní telefon, často si saháte na obličej nebo otálíte s výměnou povlečení.

Akné zdaleka nepostihuje jen mladší ročníky, které mají co dělat s rozbouřenou pubertou. Pravdou je, že toto chronické onemocnění kůže zasahuje miliony a miliony lidí po celém světě, přičemž mu absolutně nezáleží na věku ani pohlaví. I vy denně bojujete s pupínky, které vám ničí vzhled a kazí náladu? Zkuste jejich výskytu zabránit všemi možnými prostředky. Možná se budete divit, ale teď není ani tak řeč o kosmetice, jako spíš o dodržování jistých zvyklostí. Čím byste měli začít, a to nejlépe okamžitě?

Měňte povlečení častěji, než jste to dosud dělali

Hřešíte občas tím, že před spaním „odfláknete“ důkladné odlíčení make-upu? To, že to není úplně dobře, asi víte sami. Jenže ve skutečnosti si škodíte ještě víc, než si asi dovedete představit. Pozůstatky líčidel, denních nečistot, kožního mazu i částic prachu putují přímou cestou na váš polštář. Tím, jak si o něj při spánku otíráte obličej, si všechen tenhle „nepořádek“ aplikujete zpět na pokožku, což pro samotné akné může být živnou půdou. Pravidlo první tedy zní: chcete-li mít tvář bez uhříků, měňte povlečení každý druhý týden.

Čistěte displej svého mobilu. Pořádně

Myslíte si, že váš smartphone je naprosto bez poskvrnky? Bohužel vás musíme zklamat a sdělit vám, že tenhle optimismus není na místě. Realita je taková, že i veřejné toalety jsou možná čistší, než jeho displej, který si denně asi tak stokrát přiložíte k obličeji.

„Již mnoho studií prokázalo, že na displeji každého mobilního telefonu se vyskytuje celá řada choroboplodných zárodků. Pokud ho jeho uživatel pravidelně neošetřuje antibakteriálními přípravky, může si je přenášet na pokožku, což v kombinaci s třením při telefonování podporuje infekce a zhoršuje akné,“ vysvětluje Ted Lain, dermatolog z amerického Texasu.

Přestaňte si sahat na tvář. I tohle je zlo

Máte ve zvyku stále se dotýkat stále svého obličeje? Ať už tak činíte z nervozity či nudy, okamžitě s tím přestaňte. Na prstech číhají bakterie ze všech věcí a předmětů, se kterými jste se dostali do kontaktu – a věřte, že počet těchto „breberek“ se jen stěží dá považovat za skromný. Přesně tímhle způsobem dochází k ucpávání pórů, což vyvolává nechtěné akné. Tak bacha na to!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat