Prostreno.cz

Proti virům si naordinujte jasmínový čaj

V Číně patří k nejpopulárnějším nápojům. Taky je vám jasmínový čaj sympatický? Zvyšte jeho spotřebu zvlášť v období chřipek!

Jasmínový čaj se poprvé objevil během dynastie Song, která skončila ve 13. století. Jedním z důvodů, proč je tak oblíbený, je jeho přínos pro celkové zdraví. Obsahuje totiž antioxidanty, jako jsou katechiny a epikatechiny, které mohou mít široké spektrum příznivých účinků na organismus. Co všechno díky konzumaci jasmínového čaje můžete získat?

Ztráta váhy

Antioxidační vlastnosti jasmínového čaje podporují metabolismus, čímž napomáhají tělu rychleji zpracovávat živiny. Účinnější metabolismus pomáhá s úbytkem hmotnosti, ale musí být používán jako doplňkový prvek, ne jako samostatné řešení.

Antioxidační vlastnosti

Nejvýznamnější antioxidanty nalezené v jasmínovém čaji jsou katechiny. Antioxidanty působí v těle, aby detekovaly a ničily škodlivé látky nebo volné radikály, které mohou způsobovat onemocnění a ohrozit imunitní systém. Katechiny, jsou antioxidanty, které většina uživatelů jasmínového čaje cíleně vyhledává, protože se ukázalo, že jsou nedílnou součástí prevence některých závažných onemocnění v těle.

Ochrana srdce

U osob s rodinnou anamnézou kardiovaskulárních problémů může jasmínový čaj znamenat obrovskou pomoc. Katechiny, které se vyskytují v jasmínovém čaji, jsou klíčovým faktorem při inhibování LDL-oxidace, což je případ, kdy se tak zvaný špatný cholesterol ve vašich tepnách zhoršuje po oxidaci. Zmíněné katechiny tento oxidační proces inhibují.

Pomoc při diabetu

V boji proti diabetu 2. typu se jasmínový čaj ukázal být cenným nástrojem. Jeho konzumace může zvrátit negativní účinky diabetu. Tak na zdraví!

Zmírnění stresu

Čichový systém je něco, co často přehlížíme. Studie přitom prokázaly, že aroma jasmínu podporuje tělo v uvolňování chemikálií, jež přirozeně zlepšují náladu. Cítíte-li se tedy „pod psa“, dejte si šálek tohoto zázraku, a do aroma lampičky přidejte pár kapek vonné silice.

Zabránění poruchám gastrointestinálního traktu

Přidání jasmínového čaje do běžné stravy může zlepšit vaše šance na zdravý žaludek, lepší trávení a prevenci gastrointestinálních forem rakoviny. Katechiny přítomné v jasmínovém čaji mají pozitivní účinky na více oblastí zdraví, včetně zmíněného gastrointestinálního systému. Aktivují řadu intracelulárních antioxidantů a dobře spolupracují s gastrointestinálními enzymy, které podporují zdravou střevní funkci.

Podpora imunitního systému

Bylo prokázáno, že jasmínový čaj chrání imunitní systém díky svým protizánětlivým a antioxidačním vlastnostem. Imunitní systém je první linií obrany proti všem druhům onemocnění, takže jeho posilování je nesmírně důležité.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat