Prostreno.cz

Co dělat, když v noci často chodíte na malou

Všichni víme, že je důležité v noci spát 7 až 9 hodin. Naneštěstí však existují věci, které člověka o vytoužený odpočinek okrádají. Některým působí problémy stres, jiným zase časté močení. Jak časté vycházky na toaletu omezit?

Noční močení, kdy vás nutkání na záchod probudí, se nazývá nykturie. Obvykle je příznakem zdravotního stavu, jako je diabetes nebo zvětšená prostata. Na vině však může být i infekce močových cest a některé další zdravotní stavy, které zahrnují chronické selhání ledvin, srdeční selhání a také poruchy spánku. Identifikace a léčba základního problému je jediným řešením, jak s touto zdravotní patálií skoncovat, nicméně častější močení lze minimálně omezit s pomocí několika tipů. Tady jsou!

Snížená konzumace vody

Pokud k vašim zvykům patří zvýšená konzumace vody několik hodin před spaním, nedivte se, že vstáváte víc, než je zdrávo. I když je pravda, že byste měli vypít asi 8 sklenic vody denně, ujistěte se, že většinu z nich do sebe nedostanete ve druhé polovině dne.

Vynechání kávy

Každý ví, že kofein je něco, co pomáhá při ospalosti. Je to však dobrý rádce, ale zlý pán. Kofein je také diuretikum – způsobuje, že ledviny produkují víc moči než obvykle. A to je důvod, proč vynechat šálek své oblíbené kávy podávaný pozdě odpoledne. Měli byste se také vyhnout jiným kofeinovým nápojům, jako jsou soda a čaje.

Omezení alkoholických nápojů

Močopudnost nezpůsobuje jen kofein, ale také alkohol. Pokud se chcete dobře vyspat, radši se ho vzdejte. Nejenže jeho vinou budete chodit na záchod, ale zároveň vám tenhle prevít naruší spánkové cykly. Ve výsledku se druhý den budete cítit ospale a unaveně.

Opatrné užívání pilulek na snížení tělesné hmotnosti

Některé tabletky na snížení tělesné hmotnosti pracují na principu zrychlení metabolismu, zatímco jiné způsobují potlačení chuti k jídlu. Pak existují také ty, které podporují zvýšené močení. Takže jinými slovy, tablety na snížení tělesné hmotnosti mají diuretické vlastnosti, stejně jako kofein a alkohol. Ani ty se tak s klidným spánkem neslučují. Berete noční klid, nebo štíhlejší postavu?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat