Prostreno.cz

Přírodní prostředky snižující vysoký krevní tlak

Není váš tlak takový, jaký by měl být? Pokud vás často bolí hlava, krvácíte z nosu a trpíte závratěmi, bohužel se to nedá vyloučit. Zahrňte do svého jídelníčku avokádo, banány, kapustu a červenou řepu. Tyto přírodní „medikamenty“ mají v moci jeho regulaci!

Vysoký krevní tlak je problémovým onemocněním, které postihuje zhruba 20 % světové populace. Dá se nějak odhalit, zda ho máte „na triku“ i vy? Kromě návštěvy lékaře, která tento stav bezpochyby odhalí, můžete ještě poslouchat své tělo. Mezi nejčastější příznaky arteriální hypertenze patří bolesti hlavy, závratě, častá únava, nepříjemný pocit tlaku na spáncích nebo krvácení z nosu. Zní vám něco z toho povědomě? Brát na lehkou váhu byste to rozhodně neměli…

Jde o život i o zrak

Vysoký krevní tlak není žádná legrace, neboť stojí za celou řadou vážných potíží. Jmenovat bychom mohli třeba kornatění tepen, ischemickou chorobu srdeční, infarkt myokardu, zhoršení či ztrátu zraku nebo selhání ledvin. Ptáte se, co se dá udělat pro to, aby se tlak vrátil do bezpečných hodnot? Přispět k tomu můžete tím, že zahrnete do jídelníčku tyto potraviny. Které konzumovat pravidelně?

Avokádo a banán, sladké občerstvení

Oba tyto tropické drahokamy obsahují poměrně dost draslíku. To je minerál, o kterém je známo, že pomáhá snižovat vysoký krevní tlak. Ovšem i další jeho vlastnosti stojí za zmínku, protože draslík povzbuzuje peristaltiku střev, „dohlíží“ na udržování vodní rovnováhy tkání, a důležitý je také pro svalovou aktivitu.

Červená řepa, multifukční pomocník

Rubínový poklad je učiněnou studnicí zdraví, přičemž bojuje na více frontách. Závěry jisté americké studie prokázaly, že krevní tlak pacientům s hypertenzí výrazně klesá po čtyřech hodinách od vypití sklenice „řepné šťávy“. Tento blahodárný nektar, jenž se skládá ze samých prospěšných látek, rovněž působí proti rakovině, reguluje hladinu škodlivého cholesterolu a čistí krev. Možná vás zaujme i to, že zlepšuje kvalitu pokožky a minimalizuje viditelné projevy stárnutí.

Kapusta, podceňovaný zelenáč

Chcete-li si pojistit zdraví, nevykazujte ze své stravy ani opomíjenou kapustu. I ona může situaci s vysokým tlakem o něco zlepšit! Tato listová zelenina se může pochlubit vysokým podílem kyseliny alfa-linolenové a buněčných oxidantů. Nouzi nemá ani o vlákninu, vitaminy a minerály. Kombinace cenných živin má protizánětlivé vlastnosti a navíc mění viskozitu krve, čímž reguluje krevní tlak.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat