Prostreno.cz

Pro krásnou a zdravou pleť je třeba udělat v jídelníčku tyto změny

Máte pocit, že by se na vaší pokožce dalo letos zlepšovat? Podpořte její kvalitu tím, že budete jíst víc vajec, ryb, vlašských ořechů a fazolí. Když navíc omezíte spotřebu rafinovaného cukru, dočkáte se pozitivních výsledků!

Docílit krásné a zdravé pokožky je skutečná výzva. Zvláště v případě, že jsme neustále vystaveni slunečním paprskům, větru a často se měnícím klimatickým teplotám. Samozřejmě čelíme také přirozenému stárnutí, které nás postupem času „okrádá“ o kolagen, jež zachovává pružnost a elasticitu kůže. Tak jistě, vhodná a pravidelně používaná kosmetika může být zprostředkovatelem bezchybné vizáže, ovšem skvělé účinky přináší i správný jídelníček. Jaké změny v něm udělat, abyste s pohledem do zrcadla byli spokojení?

Jezte častěji ryby a ořechy. Budete mít méně vrásek

Není žádným tajemstvím, že s přibývajícím věkem pleť ztrácí svou vláčnou poddajnost. Přesně v takových okamžicích se objevují první vrásky a tenké linie kolem očí i rtů. Chcete tento proces zpomalit? Pak se nevyhýbejte zdrojům omega-3 mastných kyselin, které pomáhají bojovat proti škodlivým účinkům volných radikálů, čímž zpomalují stárnutí. Tyto vzácné kyseliny naleznete v lososu, tuňáku, makrele, sardinkách, hovězím mase nebo vlašských oříšcích. Jejich neskromnou zásobárnou jsou také lněná semínka nebo mléčné výrobky.

Spolehnout se můžete i na vejce

Další zázračnou „omlazovací potravinou“ jsou vajíčka. Rozhodně je ze své stravy nevykazujte! Poskytují tělu spoustu bílkovin, které tělo efektivně využije k opravě poškozených buněk. Zároveň z nich načerpáte i biotin neboli vitamin B7, jež je důležitý pro ochranu pokožky proti vysušování. Zkrátka a dobře – vajíčka jsou víc než jen chutnou snídaní!

Zaměřte svou pozornost i k fazolím

I tato často opomíjená luštěnina se dá vnímat jako parádní kosmetika. Fazole díky svým obsaženým složkám podporují krevní oběh, což je pro krásu jen vítané. Také vám nabízejí mnoho bílkovin a minerálů užitečných při regeneraci kožních buněk. Tím dochází ke zpomalení biologického stárnutí a celkovému zlepšení kvality pokožky.

Omezte spotřebu cukru. Nejlépe okamžitě

Všichni víme, že sladkosti jsou chutným psychickým dopingem na pocuchané nervy – to jim nelze upřít. Ovšem za své služby si nechávají draze zaplatit. Přítomný rafinovaný cukr stojí v cestě přirozené produkci kolagenu, což se neblaze podepíše nejen na kůži, ale i na vlasech a nehtech. Vzpomeňte si na to pokaždé, když dostanete chuť na bonboniéru a nugátovou sušenku!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat