Prostreno.cz

Čaje pro zářivou pokožku. Nezapomeňte na jasmínový a bílý

Jak to, že se někdo může pyšnit nádherně zářivou pokožkou? Mnozí v tomto směru spoléhají na kosmetické přípravky, nemalá část obrací svoji pozornost ke zdravým nápojům, mezi které patří i čaj. Jaký si vybrat, aby jas vaší tváře obdivovalo široké okolí?

Čaj je jedním z nápojů, které se považují za stavební kameny zářivé pokožky. Díky obsahu antioxidantů je právě v tomto směru nesmírně oceňován. Který druh pro vás bude nejlepší?

Heřmánkový čaj

Pokud jde o zářivou pokožku, je nutné, abyste důsledně dodržovali spánkový režim. Bez nočního relaxu to prostě nepůjde! To je důvod, proč je heřmánkový čaj tak důležitým nápojem. Pomůže vám totiž vstoupit do klidného a uvolněného stavu, který usnadňuje usínání. Heřmánek zároveň krotí tmavé kruhy pod očima, tedy pokud použijete vychlazené použité sáčky umístěné na vaše kukadla. (Nechte minimálně 10 minut působit.)

Bílý čaj

Další možností, která vám pomůže s udržením vaší pokožky v zářivém stavu, je čaj bílý. Ve srovnání s jinými druhy se udává, že právě bílý je nejčistší, neboť obsahuje nejmladší listy rostliny. A právě díky této čistotě má bílý čaj největší množství antioxidantů, které mohou omlazovat pokožku. Jeho pravidelná konzumace tak může zpomalit stárnutí a podpořit tvorbu kolagenu.

Jasmínový čaj

I jasmínový čaj byste měli do svých zásob přidat, pokud toužíte po mladé a krásné pokožce. Nejen že voní přímo fantasticky, ale taky má antibakteriální a antivirové vlastnosti, které mohou chránit váš imunitní systém. S tímto čajem výrazně snížíte známky stárnutí, a dokonce vytvoříte ideální podmínky k nápravě kožních problémů, jako je akné, ekzémy a nadměrná tvorba kožního mazu.

Máta peprná

Ti, jejichž pokožka je náchylná k akné, dobře vědí, jak moc může být užitečná máta peprná. Chcete-li mít hladkou a zářivou pokožku – bez vady, pak je máta tím, co potřebujete. Reguluje produkci oleje a obsahuje antioxidanty, které mohou zabránit poškození kožních buněk. S mátovým čajem, stejně jako s ostatními vyjmenovanými druhy, také podpoříte svůj denní pitný režim.

Zelený čaj

Na zelený čaj se pějí ódy ze všech stran. Chrání pokožku před poškozením sluncem, takže neobnažuje vrásky a další kožní problémy. Katechiny přítomné v tomto čaji zároveň oživují pleť. Kolik šálků si dopřejete?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat