Prostreno.cz

Pádné důvody, proč si občas můžete dopřát pivo

Lék proti stresu, prostředek na posílení kostí, prevence ledvinových kamenů i ochrana před záněty? Dámy a pánové, tohle všechno představuje pivo! Platí tu jen jediné pravidlo – tenhle „lék“ se musí užívat s mírou…

O alkoholu se říká, že pokud se pije v umírněném množství, může prospět zdraví. To sice zvedá ze židle nejednoho zapřisáhlého abstinenta, jenže ono na tom vážně něco je. Třeba červené víno je známé tím, že v sobě ukrývá antioxidanty, které prospívají paměti. Bílé víno zase díky obsaženým fenolickým látkám pročisťuje plíce. Jak je na tom pivo? Tak tady je pozitivních výhod o něco víc! Třeba?

Záruka silných a odolných kostí

Hned ze startu je třeba zmínit, že o „pivních přínosech“ se dá hovořit pouze tehdy, nejedná-li se o každodenní konzumaci ve velkých dávkách. I tady platí, že dobrého pomálu! Pokud si dopřejete „tekutý chléb“ jen občas, můžete značně zlepšit kvalitu svých kostí. Je to díky jeho vysokému podílu křemíku. Závěry četných studií prokázaly, že tento přátelský minerál zabraňuje ztrátám kostní hmoty a podílí se na výstavbě pojivové tkáně. Takže tekutá ochrana před osteoporózou? Už to tak vypadá!

Nižší pravděpodobnost ledvinových kamenů

Poznatky plynoucí z výzkumu provedeného finskými odborníky jistě fanoušci chmele radostně přivítají – s otevřenou náručí. Vyplývá z nich, že příležitostní pijani piva mají nižší riziko vzniku ledvinových kamenů ve srovnání s těmi, kteří raději volí jiné druhy alkoholu. Vědci si tento jev vysvětlují tím, že půllitr točeného i lahvového obsahuje hodně vody, tudíž má močopudné vlastnosti. To příznivě působí na vylučovací ústrojí a udržuje ledviny ve zdraví a v pohodě.

Prostředek proti stresu a úzkosti

Nevíte, kam dřív skočit? Cítíte se pod tlakem a máte všeho po krk? Skočte si „na jedno“. Kanadští experti z Montrealské univerzity se na základě svého průzkumu domnívají, že sklenice hořkého moku tlumí pracovní stres i úzkost. Víte tedy, co dělat, až bude nejhůř…

Lék proti infekcím? No jistě

Věřili byste tomu, že pivo vás možná může ochránit před různými onemocněními? Rakouská studie, kterou „spískala“ Innsbrucká lékařská univerzita, něco takového naznačuje. V jejích závěrech byste se dočetli, že chmelový zázrak zpomaluje biochemické procesy v krvi, které by jinak vedly k zánětům. Mimochodem, právě záněty jsou častými strůjci cukrovky, deprese, migrény, chronické únavy či bolesti kloubů. Co naplat, nápoj s bílou pěnou je multifunkční medicínou!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat