Prostreno.cz

Potraviny vyvolávající záněty

Pravděpodobně jste se snažili snížit spotřebu kalorií a neustále na své postavě pracujete. Jíte ale správně? Jisté potraviny způsobující zánět zabraňují tělu pálit tuky! Na co si dát pozor?

Existuje mnoho faktorů, které v cestě za vysněnou postavou brání. K nim patří stres nebo nedostatek spánku. Je také možné, že pokud se tento problém týká právě vás, konzumujete nevhodné potraviny. Co byste ze svého jídelníčku měli vynechat?

Rostlinný olej

Zpracované potraviny, které lidé tak milují, často obsahují rostlinný olej. Problémem je, že právě v něm se nachází velké množství omega-6 nenasycených mastných kyselin, které mohou na rozdíl od omega-3 způsobit v těle zánět. Ten redukci hmotnosti brání. Skutečnost je taková, že zánětlivý proces probíhající dlouhodobě (tzv. chronický zánět) je spojován se zvýšeným rizikem vzniku cukrovky, kardiovaskulárních onemocnění a ano, obezity.

Maso

Nemusíte se stát veganem, ale měli byste zvážit, zda vám maso momentálně neškodí. Drůbež a maso obecně je považováno za zánětlivé, takže se ujistěte, že během hubnutí dáváte přednost spíš ovoci a zelenině.

Umělé přísady

Termín „umělý“ představuje chemikálie nebo sloučeniny, které naše tělo obvykle nevytváří. Představte si tedy množství umělých přísad, které každodenně konzumujete na základě zpracovaných potravin a tolik chutných svačinek. Pryč s nimi! Volte čerstvé potraviny plné skutečných živin!

Jodizovaná sůl

Příliš mnoho soli v těle také může vyvolat zánět, takže namísto té jodizované používejte nerafinovanou mořskou, která obsahuje hořčík, draslík, vápník a další minerály.

Mléčné výrobky

Mírné množství jogurtu může před zánětem chránit, avšak každodenní konzumace mléčných výrobků způsobuje opak. Bylo zjištěno, že konkrétně plnotučné mléčné výrobky narušují přítomnost zdravých bakterií ve střevě. Pokud se po nějakém sýru trochu nafouknete, pravděpodobně se jedná o signál, kterým vám tělo sděluje, že něco není v pořádku.

Alkohol

To další, co může vyvolat zánět, je alkohol. Vysoký obsah cukru játrům moc dobře nedělá. To je důvod, proč musíte jeho příjem snížit na minimum – nebo alkohol nepít vůbec.

Sladkosti a bílý cukr

Věřte tomu nebo ne, aby vaše touha po sladkostech, byť podávaných jen občas, taktéž znamená problém. Pokuste se, aspoň dočasně, nahradit. Za takové ovoce místo čokoládové tyčinky vám tělo jen poděkuje!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat