Prostreno.cz

Antivirové byliny pro potírání infekcí a posílení obranyschopnosti vašeho těla

Existuje celá řada virů, které mohou vyvolat nějaké nachlazení, kašel nebo dokonce hepatitidu. Přestože většina lidí má tendenci se proti něčemu takovému očkovat, mnohdy ani to nestačí. Jak vypadá dokonalá prevence? Z antivirových bylin si vybere každý!

Očkování sice může být fajn, ale samo o sobě ochranu poskytnout nemusí. Vždy je dobré zkombinovat ho s antivirovými bylinkami, které posilují imunitní systém. Které to jsou?

Měsíček lékařský

Tato bylina je známa tím, že obsahuje velké množství flavonoidů, které jsou typem antioxidantů, jež mohou chránit před poškozením způsobeným volnými radikály. Měsíček je také známý svou schopností bojovat proti zánětu, virům a bakteriím. Lze z něj připravit nálev, mast, čaj, koupel i tinkturu.

Bezinka

Tato konkrétní bylina byla dlouho používána k léčbě různých infekcí. Patří k nim herpes, bakteriální infekce, chřipka, stejně jako virové infekce. Existují studie, které prokázaly, že bezinka je užitečná, pokud jde o chřipku typu A i B.

Česnek

Česnek je poměrně účinný při odstraňování různých mikroorganismů, o nichž je známo, že spouští nejen běžné nemoci, ale také ty vzácné, jako je tuberkulóza, herpes a pneumonie. Česnek je využíván pro léčbu infekcí uší a očních problémů. Řekli byste to do něj?

Kořen lékořice

I lékořice poskytuje dokonalou přírodní léčbu, neboť se ukázalo, že je účinná při léčbě a prevenci onemocnění typu HIV, chřipka a hepatitida C. Mezi další výhody spojené s tímto zázračným kořenem patří léčba bolesti v krku a kašle.

Zázvor

Pokud jde o posílení imunitního systému, neměli byste zapomínat, že zázvor je jednou z bylinek, která vám může pomoci. Zázvor je poměrně užitečný, protože má schopnost rozkládat toxiny, které se tvoří ve vašich orgánech. Zároveň detoxikuje lymfatický systém a může eliminovat toxiny, které zvyšují riziko virových, bakteriálních a houbových infekcí.

Olivový list

Další bylinou, u které bylo zjištěno, že vyniká antivirovými vlastnostmi, je olivový list (koupíte normálně sypaný). Mezi infekce, které může léčit, patří syndrom chronické únavy, kapavka, meningitida a pneumonie.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat