Prostreno.cz

Proč si pravidelně dávat jogurt na obličej

Investujete „majlant“ za omlazovací krémy a séra, která slibují, že vám uberou pár let? Možná se všechny tyhle kosmetické zlepšováky dají nahradit – jogurtem! Věřili byste tomu, že zpomaluje stárnutí, bojuje proti vráskám a regeneruje pleť? A přitom stojí pár kaček…

Bílý jogurt může být rychlou snídaní, odpolední lehkou svačinkou nebo večerním mlsem k televizi. Dá se jíst kdykoli, s čímkoli a jakkoli, což z něj dělá naprosto multifunkční občerstvení. Pochutnáváte si na tomto mléčném výrobku často a rozhodně na tom nehodláte nic měnit? Představte si, že za jeho obsažené živiny nebude vděčné jen vaše zažívání, ale i pokožka!

Dobro v kelímku, které má své kosmetické využití

100 gramů jogurtu obsahuje přibližně 1 miligram zinku, který bojuje proti zánětům. Málokdo ví, že tento minerál také pozitivně ovlivňuje růst tkání a reguluje tvorbu kožního mazu – proto je užitečný při léčbě akné. To je ale příjemné překvapení, viďte?

Přítomný vápník se postará zase o regeneraci pokožky, přičemž zabrání vysušování pleti. Bílá dobrota se může pochlubit i podílem kyseliny mléčné, jež působí proti stárnutí, neboť snižuje viditelnost stávajících a omezuje tvorbu nových vrásek. Jak vidno, zkrášlujících účinků jogurtu vážně není málo. S čím vším vám může pomoci?

Hydratační krém s léčebnými schopnostmi

Potravina živočišného původu poskytuje pleti hloubkovou hydrataci, zlepšuje její celkový stav i kvalitu, a platí za efektivní omlazovací prostředek. Dále zabraňuje houbovým infekcím a odstraňuje odumřelé buňky. Rovněž vyrovnává tón kůže, přičemž odstraňuje tmavé kruhy pod očima, podporuje elasticitu a pružnost pokožky, obnovuje její pH a stahuje rozšířené póry. To nejlepší na tom ale je, že kelímek bílého jogurtu stojí jen pár korun! Za skutečně minimální investici se můžete těšit ze všech jeho úžasných výhod. Tak na co ještě čekáte?

Připravte se, jde se mládnout

Jogurt se dá aplikovat na obličej čistě „jen tak“. Stačí ho nanést, nechat několik minut působit a poté opláchnout pozůstatky. Nic nezkazíte ani tím, když ho smícháte s dalšími kuchyňskými přísadami. Masku lze připravit z jogurtu v kombinaci s okurkou, olivovým olejem, medem, citronovou šťávou, zeleným čajem, libovolným bylinkovým odvarem nebo ovocem – perfektně se hodí třeba jablko či avokádo. S žádným receptem prostě nemůžete šlápnout vedle!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat