Prostreno.cz

Skočte si na bowling. Zbavíte se stresu a prospějete svému srdci

Chcete se pobavit a zároveň udělat něco pro své zdraví? Zahrajte si bowling. Za hodinu spálíte přes 300 kcal. Prospějete také svému kardiovaskulárnímu systému a ještě vyzrajete na jarní splíny. Proč toho tedy nevyužít?

Na pravidelné návštěvy fitcentra vás moc neužije? Nelákají vás ani procházky, protože jste zimomřiví a venku je na vás stále ještě chladno? Pokud se vám nechce cvičit ani doma, nezoufejte. I za takových okolností můžete udělat něco pro své zdraví! Co kdybyste zavolali své přátele a pozvali je na bowling? Ačkoli se to možná nezdá, tahle zábavná hra má svá skrytá pozitiva – jen se o nich příliš nemluví. Jaké výhody vás při hraní bowlingu čekají a neminou?

Podpora při hubnutí? No samozřejmě

Zatím jste nenašli metodu, jak lehce zredukovat nadbytečná kila? Tak to je nejvyšší čas vyrazit na bowlingovou dráhu. Za hodinu takové činnosti můžete spálit něco kolem 330 kcal. Nenáročné pohyby, jež provedete před tím, než pošlete kouli ke svému cíli, posílí celou řadu svalů. Odborníci a fitness specialisté vnímají bowling jako skvělé cvičení pro každého, neboť urychluje metabolismus a nadměrně nezatěžuje klouby. Samozřejmě tento „sport“ není tak efektivní jako jízda na kole či běh, ale určitě štíhlým a vyrýsovaným křivkám pomáhá – zvláště při pravidelném provozování.

Prevence srdečních chorob jako odměna za každou hru

Jakákoli fyzická aktivita je pro srdce prospěšná, o tom není sebemenších pochyb. Vždyť je prokázáno, že zlepšuje krevní oběh, což funguje jako prevence cukrovky. Zároveň reguluje krevní tlak i hladinu škodlivého cholesterolu – to ocení zase cévy. Protože při bowlingu se pochopitelně hýbete, nakláníte a různě kývete, děláte vlastně skvělé kardiovaskulární cvičení – ani o tom nevíte.

Báječný způsob, jak se zbavit stresu

Všichni víme, že chronický stres je jedním z největších nepřátel zdraví. Chcete na něj vyzrát zábavnou a odpočinkovou formou? Choďte na bowling vícekrát týdně! To doslova zaplaví váš mozek dobrou náladou, protože stimulujete produkci šťastných hormonů neboli endorfinů. Na vaše pocuchané nervy příjemně zapůsobí i společnost vašich přátel, se kterými si užijete spoustu legrace. Ostatně, podle odborníků je socializace efektivní prevencí depresí a úzkostí. Nechcete to vyzkoušet ještě dnes?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat