Prostreno.cz

Z čeho získat energii, když jste nevyspalí

Zase jste ponocovali a teď se děsíte toho, jak celý den „přežijete“? Jako první pomoc si dopřejte bohatou snídani, ve které by neměly chybět ovesné vločky a celozrnné pečivo. Pijte také hodně vody a zvažte krátkou ranní rozcvičku, ta vás nakopne!

Sedm až devět hodin. Přesně tak dlouho by člověk denně měl trávit v peřinách, aby podle lékařů a odborníků získal všechny zdravotní, omlazující a regenerační výhody, které spánek přináší. Jenže nalijme si čistého vína – poštěstí se to tak vždycky? Bohužel nikoli.

Když zasáhne osud

Někdy noční odpočinek sabotují hluční sousedé či chrápající partner, jindy zase nutné „dodělávky“ do práce. A pak se následující ráno jeden cítí jako po boji! Obvykle takovou uzívanou situaci řešíte několika šálky kávy? To není moc dobrý nápad, kofeinový nakopávač může ve větším množství způsobit překyselení žaludku. Z čeho tedy načerpat energii, abyste náročný den zvládli?

Dopřejte si bohatou snídani

Protože vaše tělo si v noci nestihlo pořádně odpočinout, je logicky unavené. Dopřejte mu tedy nějaké palivo v podobě zdravé a vyvážené snídaně, které mu dobije baterky. Vaše pozornost by měla směřovat zejména k ovesným vločkám, jogurtu, celozrnném pečivu a vejcím.

Pijte vodu. Hodně vody

Pitný režim by se měl dodržovat v každém případě, a to bez ohledu na počasí i roční období. Pokud jste vyčerpaní, platí to dvojnásob! Spánková deprivace se kromě dalších nežádoucích účinků projevuje také dehydratací. Ospalosti se tedy zbavíte s pomocí vody, kterou budete postupně „usrkávat“. Když do ní navíc přidáte i pár kostek ledu, podpoříte bdělost o to více. Je vědecky dokázáno, že studené a osvěžující nápoje platí za vítanou vzpruhu!

Zacvičte si. Ve zdravém těle, zdravý duch

Fyzická aktivita vás může dostat z nejhoršího – i když chápeme, že zrovna na sport nemáte ani pomyšlení. Zkuste se k němu přemluvit, skutečně vás povzbudí. Cvičení kromě urychlení metabolismu pomáhá produkovat i šťastné hormony. Ty vám zajistí dobrou náladu, kterou potřebujete jako sůl. Pohyb však zvyšuje také hladinu adrenalinu, jež vám poskytne příval energie. Takže hoďte lenost za hlavu a skočte do tepláků!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat