Prostreno.cz

Bolesti hlavy. Po těchto potravinách se vám rychle uleví

Nepříjemný bolehlav může mít na svědomí hormonální nerovnováha. Jak vyřešit oba tyto problémy, tak říkajíc, jedním šmahem? Dejte si sójové boby, sardinky, lososa, vejce nebo sladké batáty. A máte po starostech!

Bolest hlavy dokáže pěkně otrávit. Už jste slyšeli o tom, že kromě dehydratace bývá její častou příčinou i hormonální nerovnováha? Právě proto ji hodně žen často registruje hlavně při menstruaci. Ovšem na nepříjemné bolesti hlavy si stěžují také zastánkyně něžného pohlaví, které se nacházejí v premenopauzálním nebo menopauzálním stadiu svého života. Jak se téhle patálie zbavit? Pokud za ní i ve vašem případě s největší pravděpodobností stojí hormony, do vítané úlevy se jednoduše projezte. Přímo se nabízejí tyto potraviny!

Sójové boby vás nenechají ve štychu

Na sójových bobech je jedna velká zvláštnost, která vám v krizových chvílích pěkně hraje do karet. O co jde? Obsahují jisté sloučeniny, které napodobují působení hormonů. Přesně z tohoto důvodu vnímají odborníci sójové boby jako účinný prostředek na zkrocení hormonální nerovnováhy, jež má kromě jiného na triku i bolesti hlavy.

Nezapomeňte si dopřát kus ryby

Není těžké uhodnout, co mají společného losos, makrela, sleď, pstruh, sardinky a tuňák. No samozřejmě, že je to obsah omega-3 mastných kyselin, které jsou pro zachování zdraví naprosto zásadní. Ovšem pozor, je vědecky dokázáno, že tyto vzácné látky udržují hladiny hormonů v „bezpečné a ukázkové lati“, což znamená jediné – když vás bolí hlava, dejte si kus ryby. Ono to pak přejde!

Vajíčka. Proč vlastně ne?

V případě, že je vám ouvej, tedy ležíte se studeným obkladem na čele, zvažte léčivé občerstvení v podobě vajec. Je úplně fuk, jakým způsobem si je připravíte, všechny možné recepty vám pomohou vytrhnout pomyslný trn z paty. Američtí vědci se na základě své studie domnívají, že cholesterol obsažený ve vejcích je důležitý pro normalizaci hladin hormonů v těle. Vidíte to tedy na míchaná, či ztracená?

Pomoc slibují i batáty. Využijte ji

Další možností, jak se protivné bolesti hlavy zbavit, je dát si porci sladkých brambor. Jak to? Batáty jsou vynikajícím zdrojem hořčíku – tedy živiny, o které je známo, že má schopnost obnovit ztracenou rovnováhu hormonů. Tento minerál zároveň pomáhá při prudkých změnách nálad, depresích a úzkostech. Dlužno dodat, že bohatou zásobárnou hořčíku jsou také banány.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat