Prostreno.cz

Poznejte schopnosti pistáciového oleje. Snižuje cholesterol a zpomaluje stárnutí

Regulace cholesterolu, posílení imunity, podpora mozkových funkcí i zpomalovač stárnutí. Ano, tohle všechno je pistáciový olej, který svede dobro také při přípravě mnoha pokrmů. Ještě ho doma nemáte?

Mlsáte rádi pistácie? Podle odborníků děláte jen dobře, jelikož plody řečíku pistáciového jsou doslova nabité cennými živinami, včetně zdravých tuků, bílkovin a vlákniny. Ostatně, právě proto z nich plynou vcelku zajímavé účinky pro zdraví, jež se nedají přehlédnout. Už jste slyšeli o tom, že z těchto lahodných ořechů se vyrábí také olej? A důvodů, proč si ho oblíbit, rozhodně není málo!

Ořechy v tekuté verzi? Zázrak v každé kapce

Pistáciový olej patří do kategorie báječných kuchyňských pomocníků. Ačkoli není vhodný na smažení, oceníte ho například při výrobě domácího pesta. Perfektně se hodí také na zjemnění zeleninových salátů, dresinků a marinád. Ovšem zachutná vám i na grilovaných rybách nebo jako součást moučníků – při pečení totiž pohodlně nahradí máslo. Když zajímavě vonícímu oleji dáte šanci, za projevenou důvěru se vám opravdu odvděčí. Jak? Nabídne vám tato pozitiva!

Regulace cholesterolu, která vám zachutná

Máte potíže s vysokým cholesterolem? Vsaďte na „ořechový olej“ a srovnejte tak jeho hladinu do bezpečných výšin. Závěry hned několika studií naznačují, že obsažené látky v pistáciích přispívají nejen ke snížení škodlivého cholesterolu, ale zmenšují také riziko vzniku krevních sraženin a udržují průchodné cévy. To pochopitelně prospívá srdci a představuje prevenci kardiovaskulárních onemocnění.

Posílení imunity, co přijde vhod

Existují hned dva důvody, proč pistáciový olej pomáhá snížit riziko viróz, chřipky a dalších nepříjemných patálií. Tento produkt totiž obsahuje velké množství antioxidantů, které zabraňují oxidačnímu stresu – nepříteli silné imunity. Dále se v něm nachází hojně vitaminu C, což je posilovač obranyschopnosti „jako malovaný“.

Zlepšení mozkových funkcí. Snadno a rychle

Zelené ořechy se mohou pochlubit vysokým podílem vitaminu B6, který podporuje mozkové funkce. Jelikož tento vitamin pochopitelně nechybí ani v pistáciovém oleji, je jasné, že tekutý poklad funguje jako efektivní doping pro hlavu. Nutno dodat, že podle názoru některých lékařů díky přítomným esenciálním aminokyselinám zároveň zlepšuje náladu a zbavuje úzkosti.

Kosmetický zlepšovák, co zpomaluje stárnutí

Další výhodou pistáciového oleje je, že překypuje vitaminem E, který zpomaluje proces biologického stárnutí. Dá se tedy využívat jako účinný omlazovací hydratační krém. Úplně bez nadsázky by se tedy dalo říct, že svede dobro na všech frontách – při vaření, léčení i zkrášlování!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat