Prostreno.cz

Hubnutí podle vědců. Ráno si dejte nášup a zapomeňte na kávu.

Po ránu si pochutnat na sušence s koblihou a odpoledne si dopřát třeba mandle? To vám prý pomůže setřást nechtěné kilogramy! Také je dobré popíjet kávu nebo černý čaj. Vytoužené křivky vám zaručí i konzumace avokáda a červené řepy. Opravdu?

Léto se blíží mílovými kroky, dovolená pomalu klepe na dveře a plavky nedočkavě čekají v šuplíku na svou plážovou premiéru. Jenže je tu problém! Vám se i s vypětím všech sil stále nedaří shodit ta nadbytečná kila, která se vás drží jako klíště. Co teď? Chce to hlavně klid a novou dietu, jež opravdu zabere. Poněkud překvapivý – byť prý zaručeně fungující hubnoucí manuál, nabízejí vědci. A jejich rady potvrzují, že ani redukce váhy nemusí být synonymem pro hladovku a napjaté nervy. Kde byste měli začít?

Ráno si dejte nášup. A také koblihu

Možná je pravidlo o snídani jakožto nejdůležitějším jídle dne omílané stále dokola, nicméně je stoprocentně pravdivé. A pro zbavení se nežádoucích tukových zásob naprosto zásadní! Britská studie uskutečněná na univerzitě Imperial College London, prokázala, že ti, kteří se po ránu nenajedí, mají později daleko větší chutě na nezdravé potraviny. A co si dát dobrého? Hrábněte klidně do šuplíku sladkostí.

Závěry výzkumu izraelské Telavivské univerzity naznačují, že jedinci, kteří si dají čokoládu, koblihu, sušenku či koláček, rychleji ztrácí tělesnou hmotnost. Tedy alespoň v porovnání s těmi, kteří po probuzení chřoupou suchary ze zdravé výživy. Zajímavé, viďte?

Nezapomeňte na kávu nebo čaj

Jste vyznavačem kofeinového nakopávače? Nebo si raději vychutnáte šálek černého čaje, který povzbudí všechny vaše smysly? Ono je to vlastně jedno, neboť hubnoucí účinky mají oba nápoje. Poznatky amerického průzkumu zveřejněné v časopise American Journal of Clinical Nutrition, uvádí, že čistá káva bez sladidel, smetany a dalších ochucovadel urychluje metabolismus o 15 %. Nutno dodat, že denní doporučená dávka tekuté aromatické vzpruhy jsou tři šálky.

Ovšem pozor, i černý čaj přispívá ke spalování kalorií, a dokonce více, než se myslelo. Prostřednictvím své studie to zjistili američtí výzkumníci z Kalifornské univerzity. Ti na základě svého bádání tvrdí, že tmavý čaj přispívá k produkci zdravých střevních bakterií a také značně urychluje metabolismus – to pochopitelně usnadňuje boj s nechtěnými „faldíky“.

Dopřejte si lahodné zdroje vlákniny

Že hubnout znamená neustále čelit kručícímu žaludku? Tak tomu nevěřte ani za mák. Jíst se musí – a nejlépe to, kde je poctivá dávka vlákniny. Radí to odborníci působící v americkém sdružení Heart Association, kteří schopnosti a účinky této cenné složky potravy zkoumali půl roku. Po analýze získaných dat experti neváhají tvrdit, že denní konzumace 30 gramů vlákniny umožňuje snadnější shazování kil a ještě neuvěřitelně prospívá srdci. Proto se zaměřte na její zdroje! Za ty nejbohatší platí hrušky, avokádo, jablka, mrkev, červená řepa, růžičková kapusta, artyčoky, luštěniny a mandle.





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat