Prostreno.cz

Kuchyňské koření, které podpoří vaši krásu. Máte ho doma i vy

Co mají společného skořice, chilli a kurkuma? To je snadné – dají se uplatnit nejen při vaření, ale i při péči o pokožku. Vždyť zpomalují stárnutí, mírní tvorbu vrásek a napomáhají regeneraci. To ale pořád není všechno!

Pravděpodobně se shodneme na tom, že koření nechybí téměř v žádné kuchyni. Ani ta vaše není výjimkou? Pak byste měli vědět, že sypká ochucovadla nejsou jen prostředky ke zlepšení chuti připravovaných pokrmů, lze s nimi i zkrásnět! Většina těchto přísad totiž obsahuje vysoké množství protizánětlivých činidel, antioxidantů a živin, které vaše vizáž ocení. Jaké konkrétní kosmetické zbraně máte v domácích zásobách?

Skořice, fígl na akné a celulitidu

Skořice je jedno z nejstarších a nejpoužívanějších koření. Myslíte si, že její typická chuť i vůně se dají využít jen do sladkého pečiva a cukrářských výrobků? Omyl. Tenhle tradiční zázrak umí regenerovat tkáně, zlepšovat celkový metabolismus buněk a urychlovat látkovou výměnu. Je známo, že pomáhá mírnit projevy akné a dalších kožních problémů, včetně strií a celulitidy. Pokud jde právě o pomerančovou kůži, máme pro vás prima recept, jak se jí co nejrychleji zbavit.

Smíchejte kelímek bílého jogurtu se dvěma lžícemi tvarohu, jednou lžičkou olivového oleje a zhruba pěti lžičkami mleté skořice. Pokud bude výsledek příliš řídký, „výtvor“ zahustěte tvarohem. Poté naneste na nohy, které následně zabalte do potravinové fólie a ručníku. Ideální doba působení je jedna hodina. Za jak dlouho poznáte rozdíl? Už po třech opakováních!

Chilli, tajemství pružné pleti

Možná jste slyšeli o tom, že ohnivé papričky, jež jsou základem tohoto koření, díky obsažené látce zvané kapsaicin urychlují metabolismus a tím i spalování kalorií. Ano, to je bezpochyby pravda, ale tato pálivá přísada má i další pozitiva, o kterých je dobré vědět. Vzhledem k tomu, že chilli platí za bohatý zdroj antioxidačních vitaminů A a C, bojuje proti škodlivým volným radikálům, čímž efektivně zabraňuje rozpadu kolagenu. Tím podporuje pružnost i elasticitu pokožky a zpomaluje stárnutí. Konzumujte tedy chilli pravidelně, vážně má něco do sebe!

Kurkuma, blahodárná výživa

V kurkumě je ukryto mnoho prospěšných látek, přičemž největší pozornosti se těší sloučenina kurkumin. Ta kromě toho, že má silné léčebné vlastnosti, si poradí rovněž s akné, neboť zmírňuje zánětlivost. Zároveň poskytuje prevenci před rakovinou kůže a pokožku neuvěřitelně vyživuje, zatímco ji udržuje hydratovanou. Kurkuma je skvělým prostředkem na mastnou pleť, ale zatne tipec i různým ekzémům. Neváhejte ji tedy přidávat do domácích pleťových masek, i malá špetka dokáže velké věci…





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat