Prostreno.cz

Na spáleniny od slunce pomůže aloe vera. K hojení stačí jen trocha gelové dužiny

Květinu aloe vera má doma skoro každý. Tato oblíbená a nenáročná dekorace však není jen ozdobou, jež vám zútulní interiér. Jak si s její pomocí ošetřit spáleniny od sluníčka? Známe hned tři metody!

Podcenili jste tekutou ochranu před žhavými paprsky a pobyt venku se vám nehezky vymstil? Ano, to je pěkná šlamastyka, jež se rozhodně nedá považovat za příjemnou. Vždyť máte pokožku v jednom ohni, cítíte n ní podivné napětí a vypadáte jako člen rudého indiánského kmene. Jak a čím si pomoci, aby se vám konečně ulevilo? Sázkou na jistotu je zázračná květina aloe vera, která vás svými schopnostmi dostane z nejhoršího!

Zelená pro krásu i věčné mládí

Aloe vera patří mezi tradiční přírodní a kosmetická léčiva. Je známá především díky svým antibakteriálním a omlazujícím vlastnostem, přičemž zpomaluje tvorbu vrásek, napomáhá regeneraci kožních buněk a poskytuje pleti hloubkovou výživu. Divy však aloe dokáže i s vlasy.

Zlepšuje totiž cirkulaci krve, zabraňuje tvorbě lupů, podporuje růst a činí hřívu odolnější před obvyklými nástrahami – fénem, kulmou a natáčkami. Jako zkrášlující zlepšovák tedy nemá vychvalovaná rostlina se zelenými šlahouny konkurenci, ale dnes se podíváme i na to, jak vám může hodit záchranné lano v případě spálenin od sluníčka. A jsou hned tři možnosti, jak ji v krizové situaci použít!

Gel a nic víc. Někdy stačí málo

Gel aloe obsahuje celou řadu vitaminů a minerálních látek, které vaší pokožce poskytnou něžný a hojivý dotek. Pomocí lžíce „vydlabejte“ blahodárný nektar a potírejte si jím postižené oblasti několikrát denně. „Medikament“ neoplachujte, nechte ho vstřebat, aby se všechny živiny absorbovaly do kůže.

Aloe, kokos a levandule. Tajná receptura úlevy

Když se skloubí uklidňující složky aloe s hydratačními vlastnostmi kokosového oleje, je o vaši záchranu postaráno. Pokud do takto připraveného léku navíc přimícháte i tři kapky esenciálního levandulového oleje, jeho účinnost se ještě zdvojnásobí. Všechny tyto prostředky ve vzájemné a přátelské spolupráci pleť zchladí, vyživí, celkově ji zklidní a urychlí proces hojení.

Aloe s mátou. I to je řešení

Třetí a poslední alternativou je poněkud vylepšený recept, o kterém jste se dočetli výše. K jeho přípravě tedy budete potřebovat gel z aloe vera, trochu kokosového oleje, esenciální levanduli a něco navíc – využijte i služeb chladivého mátového oleje. Po promíchání ingrediencí ještě přidejte trochu vody a tekutinu přelijte do lahvičky s rozprašovačem. Uchovávejte ji na chladném místě a v případě potřeby ji neváhejte využít!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat