Prostreno.cz

Zkrášlování pomocí olivového oleje. Známe fígle na řasy, pleť i vlasy

Chcete mí dlouhé a husté řasy, které při mrknutí oka dělají průvan? Žádný problém, olivový olej vám je zajistí! A vyřeší i vaše trable se suchou a šupinatou pokožkou, nebo poškozenými vlasy, co se lámou. Jak ho zakomponovat do své kosmetické péče?

Ačkoli se konzumuje již tisíce let, byl olivový olej vlastně teprve nedávno znovu objeven jako zdraví prospěšná potravina. Podle odborníků je účinný v boji proti cholesterolu i vysokému krevnímu tlaku, platí za spolehlivý prostředek na žaludeční vředy, zlepšuje metabolické funkce organismu a posiluje kosti. Díky svému složení prý také pomáhá chránit mozek před degenerativními chorobami. Jako tekutý „zdravotník“ tedy „oliváč“ nemá konkurenci. Ovšem zkrásnit vás dokáže taky! Znáte tyhle recepty?

Hydratační koupel pro suchou pokožku

Co si budeme namlouvat, vysušená a šupinatá pleť moc parády nenadělá. Jste s námi zajedno? Pokud se tento problém týká i vás, neváhejte využít služeb olivového zázraku. Probíhat by to mělo asi takto – napusťte si vanu a přidejte do ní olej a sušené mléko. Jakmile si dopřejete patnáctiminutovou koupel, osprchujte se vlažnou vodou. Tato lázeň nejenže báječně hydratuje, ale také uklidňuje citlivou a podrážděnou pokožku.

Tajemství delších a hustších řas

Asi všechny ženy touží po dlouhých a hustých řasách. Jenže málokterá k takovému „luxusu“ přijde zcela přirozeně a bez zásahu vnějších vlivů. Co se pro kýžený výsledek dá v tomto směru udělat? Každou noc před spaním si vatovou tyčinkou nebo malým štětečkem nanášejte na řasy trochu oleje smíchaného s vazelínou. Velké změny jsou patrné téměř okamžitě – a to jako vážně.

První pomoc pro poškozené a lámavé vlasy

Na hřejivé paprsky sluníčka jsme čekali celou zimu. Jenže když se z nich konečně můžeme těšit, naše vlasy dostávají pěkně na zadek. A to nebylo v plánu! Zaslouží si i ty vaše tu nejlepší možnou péči? Pak si připravte blahodárnou masku, která jim navrátí ztracenou krásu i kvalitu.

Budete potřebovat půl zralého avokáda, dvě lžíce majonézy, několik kapek panenského olivového oleje a šťávu z jednoho citronu. Avokádovou dužinu pak důkladně rozmačkejte vidličkou a promíchejte ji s ostatními přísadami. Získanou masku si naneste na vlasy, které před tím nemusíte mýt, a nechte působit alespoň půl hodiny. Při pravidelném opakování bude vaše hříva jemná, hedvábná a neuvěřitelně lesklá.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat