Prostreno.cz

Mějte vždy po ruce ricinový olej. Uleví bolavým svalům a zažene nespavost

Díky své neutrální barvě, pachu i chuti vypadá ricinový olej zcela obyčejně. Ale zdání klame! Pomůže vám zatočit s nespavostí, zbaví vás akné a neuvěřitelně urychlí růst vlasů. Také uleví od bolesti svalů a poskytne pokožce hydratační vzpruhu.

Ricinový olej se získává ze semen skočce obecného. Jen na vysvětlenou – to je okrasná rostlina pocházející ze severovýchodní Afriky a jihozápadní Asie. Vzniklé rostlinné mazadlo je někdy označováno jako kastorový olej. To je sice bezbarvá tekutina s nicneříkající chutí, vyniká však svými skrytými úžasnými schopnostmi. Proč byste ho měli mít doma i vy?

Úleva pro bolestivé svaly

Ricinový olej má značné zahřívací vlastnosti, proto podporuje krevní oběh. Působí také protizánětlivě, čímž tlumí svalové bolesti. Pokud to tedy v posilovně trochu přeženete, víte, jakou léčbu si v rámci regenerace naordinovat…

Rychlejší růst vlasů a žádné vypadávání

Budete-li si kastorovým olejem každý večer masírovat pokožku hlavy, nakopnete i sebepomalejší růst koruny krásy. Obsažené prospěšné látky stimulují vlasové folikuly, postarají se o hloubkovou kompletní výživu a minimalizují vypadávání. Dlužno dodat, že kouzelný olej se dá využít i na řasy – úspěšně totiž zabraňuje lámání a zlepšuje jejich kondici. Jestli vás tíží řídké obočí, neváhejte ho nanášet i na něj. Za pár týdnů se v zrcadle možná ani nepoznáte!

Poctivá dávka hydratace, kterou pokožka jen ocení

Rostlinný olej ze skočce je famózním hydratačním prostředkem, jenž dodá pleti potřebnou vláhu. Protože je vysoce viskózní, proniká hluboko do pokožky a zásobuje ji mastnými kyselinami. Možná by vás mohlo zajímat i to, že zpomaluje proces biologického stárnutí, jelikož podporuje „výrobu“ kolagenu a elastinu. Ano, tohle je účinný elixír mládí, který jste tak dlouho hledali!

Řešení mnoha kožních patálií

Akné, vyrážky, bradavice, ekzémy. Co mají tyhle zmíněné a nechvalně známé trable společného? Na všechny platí jeden univerzální prostředek – ricinový olej. Jeho antimikrobiální a protizánětlivé složky s sebou přinášejí hojivé účinky. Už po dvou týdnech ošetřování postižených míst zaznamenáte velký rozdíl k lepšímu. Nevěříte? Co vám brání otestovat tento medikament v praxi?

Spása v případě nespavosti

Na této metodě je zajímavé, že nikdo netuší, na jakém principu vlastně funguje. Ale ruku na srdce – je to podstatné? Pokud se vám po nocích nedaří zabrat, je každá pomoc dobrá. Lidoví léčitelé přísahají, že aplikace ricinového oleje na spánky navozuje pocit nespavosti a zlepšuje kvalitu spánku. Taky vcelku zajímavá informace…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat