Prostreno.cz

Otravné migrény vás zbaví růžová sůl

Himálajská sůl má celou řadu zdravotních účinků, mezi které patří regulace hladiny cukru v krvi, detoxikace organismu, tlumení svalových křečí a zlepšení kvality spánku. Ovšem pozor, stejně dobře dokáže rázně zatočit i s migrénou!

Migréna podle odhadů expertů tíží až milion našinců. Patříte mezi ně i vy? Pak víte až moc dobře, že palčivá bolest hlavy, jež zpravidla přetrvává od 2 do 72 hodin, není žádná výhra. O dalších symptomech spojených s tímto chronickým onemocněním, jako jsou nevolnosti, pocity na zvracení a nesnášenlivost světla, raději ani nemluvit! Spoléháte se při migréně vždy na prášky a trpělivě čekáte, kdy a jestli vůbec, zaberou? Je i jiná možnost, která může přinést úlevu. A možná ji máte po ruce, tedy v kuchyni!

Pomoc v duchu růžové

Už dávno jste nahradili „obyčejnou“ sůl tou himálajskou? To je vlastně dobře. Růžová sůl pochází z oblasti v Pákistánu, která je vzdálena asi 300 kilometrů od Himálaje. Netěží se tedy přímo v tomto asijském pohoří, jak se často mylně uvádí. Ve skutečnosti je extrahována z pákistánského solného dolu, jenž je druhým největším na světě. Původ teď ale nechme stranou, důležité je, co všechno tato sůl dokáže.

Zdravotní účinky, které se vyplatí znát

O himálajské soli je známo, že obsahuje celkem 84 minerálů, živin a potřebných elektrolytů, proto nabízí bezpočet zajímavých účinků. Někteří odborníci se domnívají, že tlumí svalové křeče, léčí poškozené tkáně, podporuje zdraví srdce, reguluje hladinu cukru v krvi a optimalizuje pH buněk. Údajně také zlepšuje trávící funkce, posiluje kosti, detoxikuje organismus a zkvalitňuje spánek. Ve vědeckých kruzích se hovoří i o tom, že himálajská sůl rovněž zvyšuje sexuální touhu, zprůchodňuje dýchací cesty, a v neposlední řadě také zatne tipec migrénám a bolestem hlavy. Jakým způsobem ji v krizových okamžicích „užívat“?

Voda, citron a slaný zázrak

Protože vidina pojídání samotného himálajského pokladu není vůbec lákavá, tato cesta k úlevě se ani nedoporučuje. Lepší a jemnější alternativa je vypití sklenice citronové šťávy s trochou vody, do které přidáte větší koncentraci růžové soli. Tak jistě, ani takhle si moc nepochutnáte, ale prý to zaručeně pomáhá! A koneckonců, co můžete ztratit, no ne?

Zdroj: www.firstaid.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat