Prostreno.cz

Maska z kávy pro krásnější vzhled

Jste fanouškem i čilým spotřebitelem kávy? Pak z ní vytěžte všechny výhody, které vám nabízí. Pokud ji smícháte s běžnými domácími ingrediencemi, můžete zpomalit tvorbu vrásek, pleť vyživit a zároveň ji hydratovat.

Káva je celosvětově oblíbeným nápojem i vzpruhou, na kterou při únavě sází drtivá většina z nás. Ovšem pozor, černé zlato neplatí jen za zprostředkovatele energie! Věděli jste, že vám může báječně posloužit i jako kosmetika? Protože obsahuje spoustu antioxidantů, vitaminů i minerálů, pokožku vyživuje a omlazuje. Užitečná je také v boji proti kruhům pod očima a navíc efektivně odstraňuje odumřelé kožní buňky. Vyzkoušíte tyto zkrášlující kávové masky?

Káva a olivový olej, skvělá spolupráce

Pokud máte suchou pokožku, je pro vás kombinace „oliváče“ a kofeinového zlepšováku dobrou volbou. Možná, že tou nejlepší! Olivový olej je známý tím, že proniká hluboko do pokožky, kde váže vlhkost, což slibuje dlouhotrvající hydrataci. Podporuje také elasticitu a pružnost kůže, zároveň působí protizánětlivě a navíc je velkým nepřítelem vrásek. Káva se zase postará o důkladné čistění a exfoliaci. Seznamte tedy obě ingredience a směs si naneste na obličej. Ideální doba působení je nějakých pět minut, poté je čas na oplach. Rozdíl uvidíte a hlavně pocítíte téměř okamžitě.

Káva, ovesné vločky a med? Svatá trojice

Hned ze startu je třeba zmínit, že tuto masku ocení zejména ti, jejichž pokožka je citlivá. Ovesné vločky zmírňují všemožné záněty a zbavují odumřelých kožních buněk. Med se zase může pochlubit hojivými vlastnostmi. Káva pleť osvěží a podpoří její celkové zdraví. Jaký je postup? Promíchejte dvě lžičky mleté kávy (popřípadě kávové sedliny) s jednou lžičkou medu. Následně přidejte dvě lžičky rozemletých vloček. Zbývá už jen aplikovat, vyčkat 20 minut, pleť omýt čistou vodou a potěšit se z výsledku.

Káva, mouka a vajíčko. Taky možnost

Chcete zpomalit stárnutí a „přibrzdit“ tvorbu vrásek? Můžete, teoreticky vzato vám vůbec nic nebrání. Budete potřebovat uvařenou silnou kávu, polévkovou lžíci žitné mouky a jeden žloutek. Jakmile získáte konzistenci pasty, domácí „výrobek“ vmasírujte do pokožky, po čtvrt hodině smyjte. Pokud si na tuto kúru uděláte čas každý týden, třeba se pak v zrcadle ani nepoznáte. Jdete do toho?

Zdroj: www.healthline.com, www.beautytips.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat