Prostreno.cz

Afrodiziakální jídla pro noc plnou jiskřící energie

Patříte k milovníkům romantiky, lásky a intimity? Zkuste recepty, které tohle všechno prohlubují! Ze kterých afrodiziakálních potravin v létě vybírat? Tyhle vám zajistí sexy večer!

Podle některých studií společné vaření s partnerem přispívá k pohodě vztahu a posiluje vzájemnou blízkost. I kdyby na tom byla jen špetka šafránu pravdy, jedná se o milé zjištění. Ale ani to, když vaříte (sami) pro někoho, se nemusí minout účinkem. Už jste někdy cíleně připravovali afrodiziakální recepty ze zdravých a smyslných ingrediencí? Tak teď máte příležitost!

Salát s melounem, avokádem a bazalkou

Existuje snad lepší způsob, jak zahájit léto? Lehký, svěží a barevný předkrm to jistí! Použijte meloun, bazalku, avokádo a med. Meloun má vysoký obsah citrulinu, což je fytonutrient, který zvyšuje množství kyseliny dusičné v těle. A ta zase podporuje průtok krve, relaxaci krevních cév a sexuální vzrušení.

Bazalka také zvyšuje krevní oběh, navíc je již léta spojována se stimulací pohlavních orgánů a podporou plodnosti. Co se týče avokáda, Mayové a Aztékové jej považovali za afrodiziakum. Toto ovoce podporuje libido a působí proti erektilním dysfunkcím. Obsahuje totiž vysokou hladinu hladinu kyseliny listové, vitamin B9 (dodává tělu více energie) a vitamin B6 (ten zvyšuje produkci testosteronu). Zapomenout nesmíme ani na omega-3 mastné kyseliny, o jejichž účincích se zmiňujeme níže. No a co med?

Med se může pochlubit přítomností bóru, chemického prvku regulujícího hladinu oxidu dusnatého a hormonů. Oxid dusnatý též zvyšuje průtok krve během vzrušení a pomáhá otevřít krevní cévy, které se podílejí na tvorbě erekce a citlivosti klitorisu. Takže, na co ještě čekáte? K vyjmenovaným položkám přidejte ocet balsamico, olivový olej a limetkovou šťávu. Vše rozdělte na dvě servírovací misky a podávejte.

Pečený losos, fíky a červené víno

Další tři položky zvyšující libido? Losos, červené víno a fíky. Stejně jako avokádo, losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, který pomáhají libidu tím, že poskytují stavební bloky pro výrobu estrogenu, testosteronu a progresteronu. Červené víno zase obsahuje silný antioxidant nazývaný resveratrol, jež pomáhá snižovat zánět a čerpá krev.

Aminokyseliny, které zvyšují sexuální vytrvalost a nakopávají libido, jsou obsažené i ve fících. Proto neváhejte, filety z lososa zakápněte olivovým olejem, posypte solí a pepřem a dejte péct do trouby. Mezitím do hrnce dejte fenykl a uvařte jej ve slané vodě. Fíky, červené víno, špetku cukru, ocet balsamico, trochu nesoleného másla a citronovou šťávu povařte na pánvi a vše zkompletujte. Na talíř dejte lososa, přidejte fenykl a vše zalijte omáčkou. Dobrou chuť a pěkný (milostně šťavnatý) večer!

Zdroj: www.eatthis.com, www.howotodoit.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat