Prostreno.cz

Zaručené metody ke zlepšení nálady. Týkají se kávy i vašeho stravování

Pijete další kávu s tím, že vás snad už konečně povzbudí? Možná právě ona je hlavním důvodem, proč nemáte sebemenší důvod k úsměvu. Jestli navíc používáte umělá sladidla a často jíte párky, jste snadnou obětí splínů!

Den co den se probouzíte s náladou pod psa a máte zoufalý nedostatek energie? Faktem je, že takových lidí je vlastně spousta. Ve světě plném stresu, úzkostí a vysokých nároků je nesmírně těžké zachovat si odstup, optimismus i chladnou hlavu. Kéž by šlo navnadit psychiku do růžových barev na počkání, viďte? Jenže počkat, něco takového není jenom možné, ale i poměrně snadné! Stačí se jen držet těchto zásad…

S kofeinem buďte obezřetní

Kofein je dobrým sluhou, ale zlým pánem, jak by řekl klasik. Tento názor však zaujímají také odborníci, kteří varují před tím, že tento stimulant zvyšuje v těle množství adrenalinu, což může do jisté míry negativně ovlivnit náladu. Pokud jste sami o sobě nervózní, černému zlatu a energetickým nápojům se raději vyhněte pěkně velkým obloukem.

Dejte vale i umělým sladidlům

Využíváte služeb umělých sladidel, protože je vnímáte jako zdravější alternativu klasického cukru? Žádný div, že pesimismus je vaším příjmením. Již mnoho nezávislých studií totiž poukázalo na to, že tabletková ochucovadla způsobují poruchy nálady. Nedávno se ve vědeckých kruzích dokonce naznačovala i souvislost mezi umělými sladidly a zvýšeným rizikem rakoviny. Je tedy docela dost možné, že si na prsou hřejete pěkně nebezpečného hada!

Vyřaďte z jídelníčku zpracované maso

To, co člověk jí, také odráží jeho celkové rozpoložení. Jsou-li vaší gastronomickou neřestí párky, šunka, slanina a další uzeniny, nemáme pro vás zrovna příznivé zprávy. Tyto potraviny dle mínění vědců jdou často ruku v ruce se záněty, jež mají na psychiku neblahý vliv. Tedy, nejen na ni – vysoký podíl obsaženého tuku, cholesterolu a sodíku ohrožuje kromě štíhlých tělesných proporcí i vaše zdraví. Do stravy zařaďte raději dostatečné množství ovoce a zeleniny, přítomné vitaminy a minerály vás truchlit nenechají!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat