Prostreno.cz

Domácí prostředky likvidující nepříjemný tělesný odér

Co mají společného glycerin, ředkvička, alkohol, bílý ocet, jablečný ocet, čajovníkový olej, brambory nebo třeba prášek do pečiva a rajčatová šťáva? Všechny vyjmenované položky mohou mírnit tělesný zápach! Tušili jste, že máte doma takové zabijáky?

S teplým obdobím přichází čas obvyklého nešvaru – tělesného zápachu. Zatímco odborníci doporučují antibakteriální mýdla, antiperspirační deodoranty, dostatek vody, správnou hygienu, čisté oblečení a pobyt v suchu, není nad to, když si osobní komfort pojistíte i jinak. Třeba tak, že sáhnete do vlastní spíže…

Glycerin a ředkvičky

Glycerin a ředkvičky. Neobvyklé, leč účinné spojení. Trochu ředkvičkové šťávy smíchejte s malou lžičkou glycerinu a směs aplikujte do podpaží, na nohy a krk. Účinek se popsat nedá, ten musíte zažít doslova na vlastní kůži…

Alkohol a bílý ocet

Překvapila vás schopnost výše uvedené ředkvičky? Tak to pravděpodobně zaplesáte i u další položky, která likviduje nepříjemný tělesný zápach. Tou je alkohol nebo bílý či jablečný ocet. Stačí jedním nebo druhým potřít podpaží a další oblasti, které tíhnou k pocení. Toť vše.

Brambory

Ano, jsou báječné jako příloha, ovšem službu prokážou i v kosmetické oblasti. Brambory jsou známé díky svým chladicím účinkům. Plátky lze aplikovat na podpaží, kde pomáhají při potírání potu. Tušili jste to?

Olej z čajovníku nebo rozmarýnu

Přidejte několik kapek oleje z čajovníku nebo rozmarýnu do malého množství vody a naneste na ty části těla, které si s osobním komfortem v létě moc nerozumí. A když už jsme u těch bylinek, k danému účelu se používá i šalvějový čaj.

Rajčatový džus

Odšťavňujete a mixujete? Skvělé! Dva šálky rajčatové šťávy přidejte do připravené, teplé lázně a chvíli v ní setrvejte. Nejenže se vaše tělo báječně osvěží, budete moci na delší dobu zapomenout, že nějaký tělesný zápach vůbec existuje.

Prášek do pečiva a citronová šťáva

Jedním z nejlepších domácích léků proti tělesnému odéru je smíchání jedné polévkové lžíce prášku na pečení s trochou citronové šťávy. Tuto pastu naneste na různé části těla během letních měsíců a radujte se z toho, že vám nic nebrání v rozvoji tělesného zápachu. Pochopitelně, že je vhodné se zároveň udržovat v suchu, například po koupání. Místa, která zůstávají vlhká, poskytují vynikající prostředí pro množení bakterií, což také vede k zápachu, konkrétně z podpaží, nohou, prstů a genitální oblasti.

Zdroj: www.eatthis.com, www.firstaid.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat