Prostreno.cz

Buďte zdravější už za pár minut. Napijte se vody a nechte se rozesmát

Chcete si pojistit zdraví? Je to tak snadné a rychlé, že tomu snad ani nebudete věřit! Vyrazte na chvilku do přírody a roztáhněte koutky do úsměvu, rázem si tak snížíte riziko mnoha chorob a posílíte imunitu!

Světová zdravotnická organizace, známá pod výstižnou zkratkou WHO, definuje zdraví jako stav kompletní fyzické, duševní a sociální pohody, bez přítomnosti nemocí či vad. Rádi byste se do této „fáze“ dostali i vy? Teoreticky vzato vám vůbec nic nebrání. Pokud namítáte, že ke zdraví vede hodně dlouhá cesta plná finančních nástrah, jste tak trochu „mimo mísu“. Můžete se k němu totiž přiblížit už za několik málo minut! Jak a čím?

Napijte se vody. Pěkně z plna hrdla

Dostatečný příjem tekutin je alfou i omegou dobré kondice. Ještě pořád nemáte jasno v tom, proč se na pitný režim klade takový důraz? Jednoduše a bez zbytečných omáček řečeno – pokud jste správně hydratováni, váš imunitní systém, metabolismus i trávicí systém pracují na plné obrátky, což snižuje riziko mnoha vážných komplikací. Dopřejte si tedy v tuto chvíli pořádně velkou sklenici vody, uděláte pro sebe skutečně hodně!

Projděte se na čerstvém vzduchu

I desetiminutová procházka má doslova zázračné schopnosti. Celá řada odborníků se netají názorem, že chůze přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu i krevního tlaku. Také samozřejmě podporuje spalování kalorií a pozor – prokazatelně zlepšuje náladu, protože snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu. Co je na tom to nejlepší? Špacír jakožto antidepresivní „prášek“ je naprosto zdarma! A jeho efektivitu značně nakopnete tím, že své kroky budete směřovat do přírody.

Zasmějte se. A to pořádně

Sranda musí být? Tak o tom vůbec nepochybujte. Ostatně, asi ne nadarmo se říká, že smích léčí. Ve vědecké sféře se hodně hovoří o tom, že je účinným práškem na bolest, elixírem mládí i mocným posilovačem imunity. Bývá spojován také se zlepšením krevního oběhu, produkcí hormonů navozujících dobrou náladu a stabilnější hladinou cukru v krvi. Jak dlouho byste se měli upřímně smát, abyste mohli těžit všechny tyto zdravotní výhody? Lékaři uvádí, že alespoň minutu. No vidíte, i pouhých 60 vteřin dokáže velké věci…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat