Prostreno.cz

Pomocí jedlé sody vyzrajte nad kruhy pod očima

Už nevíte, čím ty „pytle“ pod očima nějak efektivně zamaskovat? Šetřete síly s přemýšlením a raději se jich zbavte nadobro – s pomocí jedlé sody. Až ji povoláte do akce, nezapomeňte na to, že vás zbaví i lupů a vyrážek!

Když se po ránu podíváte do zrcadla, co vidíte? Svěží a energický vzhled bez jediné chybičky na kráse, nebo spíše kruhy pod očima, unavenou pleť a možná i tmavé skvrny? Ano, ta první varianta by jistě byla lepší, ale protože nežijeme v ideálním světě – bohužel, většina z nás se musí smířit s druhou ze zmíněných možností. Pravda? Ne, pokud máte po ruce jedlou sodu!

Kosmetický zázrak, co je za hubičku

Hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3) neboli jedlá soda patří do povinné výbavy většiny domácností. Také aby ne, vždyť stojí pár korun, ale zázraky svede doslova na počkání. Vždyť se používá jako součást kypřících prášků, změkčovadlo potravin vařených ve vodě, čisticí prostředek i účinný pohlcovač nežádoucích pachů. Bílý prášek, který se mimochodem přidává i do hasicích přístrojů, rovněž pomáhá i při odstraňování plaku ze zubů a ničí většinu skvrn na oblečení. Co má tento sypký přítel společného s vaší vizáží? Vlastně všechno, jen o tom zatím ještě nevíte…

Pomozte si ke kráse. Rychle a snadno

Pokud jedlou sodu smícháte s vodou, popřípadě heřmánkovým čajem (ovšem není to podmínkou), získáte spolehlivou masku, která si hravě poradí s kruhy pod očima i tmavými skvrnami na pokožce. Zlepšovák jednoduše aplikujte na obličej, nechte působit 10 až 15 minut, poté ho opláchněte vlažnou vodou. Jako finální krok nezapomeňte použít i váš oblíbený hydratační krém. Nepřemýšlejte o tom, zda něco takového může fungovat, prostě to zkuste! Kromě toho se jedlá soda uplatní i jinak. Co všechno svede levou zadní?

Stopka ekzémů, lupů i nevábnému zápachu

Protože všestranný hydrogenuhličitan sodný má silné antiseptické a protizánětlivé vlastnosti, zdárně přispěje k vyřešení problému známého jako akné. Díky svým antibakteriálním schopnostem přispěchá také na pomoc v případě zápachu nohou či z podpaží. Šetrně odstraní odumřelé a poškozené kožní buňky, zmenší rozšířené póry a zmírní alergické vyrážky i ekzémy. Nelze nezmínit, že jedlá soda zatne tipec lupům a uklidní bolavé popáleniny. To jen pro případ, že by se vám trochu vymstilo rodinné grilování či opékání buřtů…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat