Prostreno.cz

Na akné, kvasinky nebo růst vlasů začněte užívat zelenou řasu spirulinu

Spirulina je modrozelená řasa, která patří mezi sladkovodní rostliny. Jedná se o jednu z nejvíce zkoumaných zelených potravin současnosti, která získává na popularitě zejména díky silnému nutričnímu profilu a zdravotním výhodám. Proč je dobrá i pro vás? Vyberte si mezi zdravotními a kosmetickými účinky!

Spirulina, tato modrozelená řasa má intenzivní zemitou chuť a vůni. Studie potvrzují, že může aktivovat makrofágy, přirozené buňky, které mají antioxidační vlastnosti. Ještě zajímavější je, že tyto řasy působí příznivě i na neurologické zdraví. Existuje také důkazy, že spirulina může pomáhat při prevenci chronických onemocnění, jako je cukrovka, rakovina a dokonce i astma. Tím to ale jenom začíná!

Léčí otravu arsenem

Chronická otrava arsenem je problém, kterému čelí většina zemí. Studie však ukazují, že extrakty spiruliny tuto otravu pomáhají zvrátit. V jedné studii byl u pacientů postižených chronickou otravou arsenem zaznamenán 47 % pokles těžkého kovu v jejich těle – hned po podání spiruliny.

Působí proti diabetu 2. typu

Byly zaznamenány případy, kdy spirulina překonala známé diabetické léky. Kombinace spiruliny a jiných rostlinných výtažků snižuje hladinu glukózy v krvi a triglyceridů. A nejen to, spirulina je účinná při zlepšování lipidových profilů pacientů s diabetem typu 2.

Posiluje zdraví mozku

Spirulina může snížit zánět v mozku. To znamená, že může být účinnou doplňkovou léčbou Parkinsonovy nemoci, která je způsobena otokem a zánětem v mozku. Modrozelené řasy mohou také zabránit ztrátě paměti snížením oxidativního stresu. Zjistilo se také, že spirulina zlepšuje hustotu neuronů prostřednictvím tvorby neuronů nových (proces se nazývá neurogeneze). Některé zdroje naznačují, že je také užitečná při léčení Alzheimerovy choroby.

Zlepšuje zdraví srdce

Modrozelené řasy mohou snížit hladinu špatného cholesterolu a to neustále zlepšuje zdraví srdce. Současně může spirulina zvýšit dobrý cholesterol. Studie také prokázaly, že 4,5 gramu spiruliny denně může snížit hladiny krevního tlaku, což lze připsat zvýšené produkci oxidu dusnatého, který pomáhá při relaxaci cév.

Podporuje imunitní systém

Několik studií na zvířatech potvrdilo, že spirulina může být účinným imunomodulátorem s jedinečnou schopností: bojuje totiž s infekcemi a kvasinkami a zlepšuje fungování buněk.

Je užitečným pomocníkem při hubnutí

Potraviny bohaté na vlákninu mohou podporovat úbytek hmotnosti pomocí určitých mechanismů. Konzumace bílkovin přispívá ke spalování tuků a rozvoji chudé tkáně.

Bílkoviny také potlačují hlad, což je během procesu hubnutí více než žádoucí. A co dalšího spirulina umí?

Normalizuje trávení, bojuje proti zánětu, je účinným antimikrobiálním činidlem, odstraňuje toxiny, léčí akné, zpomaluje stárnutí pokožky a podporuje růst vlasů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat