Prostreno.cz

Kolik můžete vypít piva, pokud zrovna hubnete

Ti, kteří hubnou, se často zajímají o to, jak se zbavit špeků okolo střední části svého těla. Pro většinu lidí je totiž právě oblast břicha trochu začarovaná. Proč? Hlásí se o speciální režim! Vylučují všechna doporučení odborníků i tolik oblíbené pivo?

Tak zvaný pivní pupek má na svědomí špatná životospráva, přílišné množství alkoholu, konzumace nejrůznějších nezdravých potravin, jako je zpracovaná bílá mouka, cukr a potraviny s nízkým obsahem vlákniny. Suma sumárum, jedná se tedy o jakousi škálu faktorů, do které konkrétně pivo zasahuje nemalým způsobem.

Pivo jen výjimečně?

Průměrná plechovka piva obsahuje 140 kalorií a průměrný směsný nápoj má více než 600 kalorií, které se trefně označují za „prázdné“, neboť neobsahují žádné důležité živiny, vitaminy ani minerály. Pravidelný příjem těchto prázdných kalorií může připravit cestu k přírůstku hmotnosti. Ve skutečnosti některé vědecké práce prokázaly, že alkohol narušuje schopnost těla metabolizovat tuky, což způsobuje, že se tuky ukládají mnohem jednodušeji. Tento kombinovaný efekt může vést k pivnímu břichu.

Existuje bezpečná norma?

Pokud se člověk, který touží po vyrýsovaném těle, vzdá veškerého alkoholu, odstraní nemalé překážky. Mnoho lidí se obhajuje, že přece není hřích, když si sem tam vychutnáte studené pivo, hlavně, když tak děláte s radostí… Ano, něco pravdy na tom bude, nicméně „omezit se“ znamená nedopustit, aby došlo ke konzumaci jednoho nebo dvou alkoholických nápojů týdně – ne denně.

Takového radikální snížení konzumovaného alkoholu může vést k dramatickým výsledkům a celkovému poklesu příjmu kalorií. Cesta je o to snazší, když se vynechá i soda a veškeré sycené nápoje. Hodně však dělá i pohyb!

Fyzická aktivita jako lék na všechno

Čím více pohybu, tím lepší život. Spalování tuku a udržování kardiovaskulárního systému v optimálním chodu pomůže zbavit tělo nadbytečného tuku a toxinů. Pravidelné kardiovaskulární cvičení zvýší srdeční frekvenci, přidá sílu a zpevní svaly. Nezaměřujte se však pouze na cvičení související s břichem, je třeba zaměstnat celé tělo. Poté, co jej naplno zaměstnáte, si klidně můžete dopřát ono zmiňované pivo – samozřejmě v doporučovaném množství. Pakliže míru přesáhnete, začnete si šlapat po štěstí.

Nadměrná konzumace alkoholu je také často spojována s touhou po škodlivých potravinách. K pivu přece patří něco slaného nebo mastného, že? S jídlem roste chuť! Proto buďte opatrní, pokud navzdory všem doporučením přece jen vyrazíte „na jedno“.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat