Prostreno.cz

Naučte se využít včelí vosk. Vyrobíte z něj balzám na rty nebo opravíte šuplíky

Včelí vosk je úžasná přírodní látka, která může být použita mnoha způsoby. Jak i vám zlepší život? Připravte si vlastní kosmetické produkty!

Zjemňuje pokožku a má antioxidační vlastnosti. To je organický včelí vosk, který se, jakožto produkt ekologického zemědělství, uplatňuje hlavně v kosmetice a při přípravě mastí. Působí antibakteriálně a vytváří ochranný film. Stále nemáte představu, jak jej použít? Zde jsou tipy, které se hodí v každodenním životě!

Balzám na rty

Rty chráněné před dehydratací? 14 gramů včelího vosku vložte do hrnce a nechte rozehřát. Pak přidejte 1 čajovou lžičku medu, 28 gramů studeného lisovaného organického olivového oleje a stejné množství studeného lisovaného organického konopného oleje. Promíchejte (asi 2 minuty) a podle chuti dodejte svému balzámu trochu vůně – s pomocí organického mátového oleje. Odstraňte z tepla a uchovávejte v malých nádobkách.

Pleťový hydratační přípravek

Uzamkněte přirozenou vlhkost pokožky včelím voskem a znásobte jeho účinek vitaminem E (antioxidantem), který pomáhá chránit a opravovat hrubou, suchou nebo popraskanou pokožku. Rozehřejte 110 gramů organického mandlového oleje a 28 gramů včelího vosku. Odstraňte z tepla, přidejte ½ šálku destilované vody a dobře promíchejte. Následně přidejte 10 kapek oleje vitaminu E a 10 kapek levandulového esenciálního oleje. Míchejte, dokud se směs neochladí. Nalijte do kelímků.

Svíčky

Romantická atmosféra bez toxického kouře? S včelím voskem snadné! Vše, co potřebujete udělat, je sehnat včelí vosk, knot, ostrý nůž a bezpečný řezný povrch. Za okamžik máte hotovo!

Vaření

Včelí vosk pomáhá s lisováním a uzamknutím chutí. Je přidáván do bonbonů, jako jsou například gumoví medvídci nebo lentilky, které se díky němu báječně lesknou. Skvěle se jím vytírá plech před pečením.

Úleva od bolesti a při svědění pokožky

Vyrážka způsobená jedovatým břečťanem? Svědění a další neduhy pokožky? Připravte si mast! V malém kastrolu rozehřejte 2 dcl panenského olivového oleje a 36 gramů včelího vosku. Nechte rozpustit, přidejte 20 kapek esenciálního oleje (například levandule), stáhněte z tepla, nalijte do nádobek a nechte ztuhnout. Následně skladujte při pokojové teplotě.

Obtížné otevírání zásuvek a dveří

Hladké vysouvání zásuvek? Aplikujte tenký nátěr včelího vosku na dřevěné kolejnice, vše bude jako dřív. Stejná technika je užitečná i v rámci neposlušných posuvných skleněných dveří.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat