Prostreno.cz

Vypadat dobře můžete i bez pocení v posilovně. Stačí pár změn

Chcete vypadat dobře a být zdraví, ale bytostně nesnášíte pocení v posilovně? Jsou i jiné způsoby, jak zůstat svěží a fit! Zaměřte se na stravu, pitný režim a alternativní formu pohybu!

Každý není na to, aby každou středu cvičil jógu, nebo aby každé ráno chodil běhat. Na druhou stranu to, že cvičení udržuje tělo ve formě, je nepopiratelný fakt. Rozhodně si nemyslete, že se nemusíte vůbec hýbat! Aspoň nějaký, byť minimální pohyb, je nutný, byť by se mělo jednat jen o tolik populární chůzi. A další dobrá zpráva? Pokud budete dodržovat určitá pravidla, můžete se cítit dobře i bez zápřahu v posilovně. Co můžete udělat pro to, abyste zůstali fit?

Pijte

Dodržování pitného režimu je jeden z nejjednodušších způsobů, jak tělo udržet v chodu! Proto pijte dostatek vody – každý den. Je to všelék! Pomáhá k lepšímu trávení, vyplavuje z těla toxiny, zabraňuje bolestem hlavy a mnoho dalšího. Pokud máte problém dostat do sebe potřebné množství tekutin, zkuste si to zpříjemnit! Můžete si koupit třeba jednu z těch stylových skleněných či plastových lahví na vodu. Mějte ji stále po ruce a uvidíte, že to všechno půjde o dost snáz!

Občas se staňte vegetariánem

Nemusíte se s konečnou platností vzdát masa, to po vás nikdo nechce. Avšak jeden v týdnu vám takový malý půst neublíží, ba naopak. Když se ve vámi vybraný den vzdáte masa, a nahradíte ho něčím jiným, třeba zdravější zeleninou či luštěninami, může tělo pozitivně zareagovat. Zkuste to a všímejte si signálů svého těla!

Pište si deník

Máte pocit, že jíte moc? Udělejte si v tom přehled. Pravidelně zapisujte, co celý den jíte. Následně si seznam v klidu projděte a zamyslete se, co můžete změnit. Co třeba snížit porce, ubrat či přidat nějaký chod? Věnování pozornosti svému jídelníčku je snadný a bezbolestný způsob, jak dostat své zdraví na tu správnou cestu. V případě, že na něco takového „nemáte buňky“, oslovte zkušeného výživového poradce, který vám jídelníček sestaví na míru.

Najděte správnou motivaci

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč vlastně neradi cvičíte? Možná vám chybí motivace! Jistěže krásná vyrýsovaná postava může být jeden z důvodů, proč vzít cvičení na milost. A tak je v pořádku. Jenže musí jít o vaše vlastní přání (nikoli přítelovo či manželovo). Osobně nastavené mety a cíle totiž mají delší „trvanlivost“. Jestli již teď víte, že vám motivace shází, jděte na to přes „vyšší poslání“.

Co kdybyste si třeba šli zaběhat a tím pomohli lidem s Alzheimerovou chorobou? Takovýchto benefičních akcí je spousta! A nejedná se jenom o běh. Můžete jezdit na kole, plavat, prostě skoro všechno. Možná, když budete vědět, že svou aktivitou pomůžete i druhým, získáte sílu se do něčeho pustit!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat