Prostreno.cz

Co platí a záněty močových cest? Voda, petržel, česnek

Jakékoli potíže s močovým ústrojím jsou pořádně nepříjemné – zánětu nevyjímaje. Proč je při něm dobré pít hodně tekutin a jak přesně vám pomůže konzumace syrového česneku? Tohle se vyplatí vědět!

Bolest nebo tlak v podbřišku, časté nutkání k močení, pálení v intimní oblasti, zvýšená teplota – to jsou jen některé příznaky, které jasně poukazují na zánět močových cest. S ním se podle statistik i názoru odborníků setká minimálně jednou v životě každá žena. Jenže co když taková situace nastane a váš lékař zrovna není k dispozici? Pak se řiďte tímto krizovým manuálem, po kterém by se vám mělo ulevit!

Nebuďte na suchu, pijte hodně vody

Čím větší příjem tekutin, tím častější i pobyt na toaletě – logicky. A přesně o to jde! Pokud budete močový trakt dostatečně proplachovat, hodně podpoříte vylučování bakterií, které mají tuhle patálii na svědomí. Pít můžete čistou vodu nebo bylinkové čaje, záleží na tom, co je vám milejší. Buď jak buď, zavodňujte své útroby důkladně!

Vsaďte na teplý obklad

Teplé obklady kolem dolní části břicha vám poskytnou dočasnou úlevu od bolesti. Také mohou zánět trochu zmírnit, neboť v dané oblasti zlepší krevní oběh. Použít můžete nahřáté ručníky či tepelné polštářky a lahve, což je vybavení, jež možná máte v domácím záchranném šuplíku první pomoci. Dejte si však pozor, aby obklad nebyl příliš horký, protože pak by mohl nehezky podráždit kůži.

Připravte si petrželový čaj

O petrželi je známo, že prospívá trávení a pomáhá při menstruačních potížích. Zároveň zesiluje obranyschopnost těla, chrání buňky před rakovinovým bujením, detoxikuje a posiluje kosti. Platí také za prevenci osteoporózy a kardiovaskulárních chorob. Málokdo ale tuší, že nenápadná rostlinka přijde vhod i při zánětu močových cest, neboť povzbuzuje vylučování moči. To by vám odpřisáhl nejeden lidový léčitel!

Naordinujte si tedy petrželový čaj, zkrátka pár lístků bylinky zalijte vroucí vodou a nechte louhovat. Poté je ulevující nápoj připraven k použití, tak si ho dopřejte klidně i třikrát denně.

Dejte si česnek. No vážně

Česnek není jen kuchyňskou přísadou, platí i za aromatického léčitele, co vás ve štychu rozhodně nenechá. Jeho síla tkví v obsaženém antibakteriálním a antimikrobiálním enzymu alicinu, který účinně bojuje proti bakteriím. I tahle potravina tedy dokáže přispět k vaší léčbě! Tak proč toho nevyužít, když je vám ouvej…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat