Prostreno.cz

Červená řepa je tajnou zbraní pro zastavení padání vlasů

Jak často jíte avokádo, červenou řepu nebo zázračná lněná semínka? Pokud to s frekvencí konzumace těchto přírodních darů není „žádná sláva“, nedivte se, že vám padají vlasy. Co mají tyto potraviny společného s hřívou? Možná víc, než byste čekali!

Nadměrné padání vlasů je problém, který zasahuje obě pohlaví i všechny věkové kategorie. Mezi hodně časté příčiny patří užívání některých léků, dědičnost, nadmíra stresu, náhlé změny v jídelníčku, těhotenství a poruchy štítné žlázy. Na seznam viníků patří dle názoru odborníků také prodělaná infekce, hormonální nerovnováha či používání nevhodných vlasových produktů. Čím se tahle patálie dá zmírnit? Představte si, že jistými potravinami. Které mají v tomhle směru ty nejlepší výsledky?

Avokádo, exotická pomocná ruka

Plod hruškovce přelahodného se vyplatí kupovat častěji. A to hned z několika důvodů! Nabízí vysoký podíl vitaminu E, který pomáhá zlepšit krevní oběh a kondici vlasových folikulů. Rovněž udržuje optimální hladinu pH pokožky hlavy a reguluje tvorbu mazu. Avokádo tedy platí za skvělou výživu koruny krásy! Ovšem pro jeho obsah draslíku ho oceníte i jinak. Díky tomuto minerálu cizokrajné ovoce povzbuzuje peristaltiku střev, „dohlíží“ na udržování vodní rovnováhy tkání a snižuje vysoký krevní tlak.

Červená řepa jako tajná zbraň

Často podceňovaná řepa dodá tělu i hřívě vápník, draslík, bílkoviny i vitaminy B a C. To jsou všechny důležité živiny pro zdravý růst vlasů, takže je neváhejte čerpat, co hrdlo ráčí. Zelenina rubínové barvy dále působí proti rakovině, usměrňuje hladinu škodlivého cholesterolu a čistí krev. Možná vás zaujme i to, že minimalizuje viditelné projevy stárnutí.

I lněná semínka dokážou zázraky

Předností lněných semínek je přítomnost antioxidantů i omega- 3 mastných kyselin, přičemž se rozhodně nejedná o malé množství. Tyto cenné látky prokazatelně zabraňují vypadávání vlasů a podporují růst nových přírůstků. Semínka mají i další pozitiva, která stojí za zmínku. Podle vědců dokážou regulovat hormonální nerovnováhu a díky svému protizánětlivému působení poskytují prevenci před mnoha různými onemocněními. Někteří experti dokonce neváhají odvážně tvrdit, že přispívají ke snížení rizika předčasného úmrtí. Ano, takhle jsou lněná semínka zázračná!





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat