Prostreno.cz

Opravdu způsobuje konzumace čokolády akné?

Uzavření vývodů mazových žláz, tedy akné, patří ke stavům, které ovlivňují pokožku i psychiku toho, kdo se s tímto jevem setká. O pleť se staráte, a přesto více než často vymačkáváte nevzhledné „vřídky“? Zamyslete se nad svým jídelníčkem, vaší kráse může škodit i čokoláda!

Pupínky nejen v obličeji zrovna nepatří k tomu, na co by člověk mohl být pyšný. Vždyť otravují život! Co je způsobuje? Stres, genetické faktory a hormony, špatná či nadměrná kosmetická péče, některé léky, problémy s trávicím ústrojím a v neposlední řadě i konzumace čokolády. Cože?

Čokoláda, myšleno ta kvalitní, tmavá, s vyšším podílem kakaa, zmírňuje pocit úzkosti, zahání únavu, působí antidepresivně, snižuje cholesterol a snižuje srážlivost krve. Jenže není čokoláda jako čokoláda. Ztužený tuk, který se za čokoládu vydává, způsobuje víc škody než užitku. Ne nadarmo lidé, kteří tuto cukrovinku plnou cukru a tuku na pár měsíců vyřadí ze svého jídelníčku, hlásí zlepšení stavu své pokožky.

Důsledky stravovacích hříchů

Podle výzkumu je taková nekvalitní čokoláda jednou z potravin označovaných za příčinu akné. Ve 100 gramech se totiž nachází minimálně 24 g cukru a 25 g nasycených tuků. Když tyto zpracované cukry a nasycené tuky vstupují do těla, podporují produkci inzulínu, což způsobuje zánět. Existuje nějaká první pomoc?

Vyřazení sladkého a tučného ze stravy, včetně čokolády, by mělo patřit k bodům číslo jedna. Zároveň se chraňte před dráždivými látkami – vyvarujte se používání mastných kosmetických a opalovacích prostředků.

Obstarejte si výrobky, které jsou označeny za nekomedogenní – a na bázi vody. Zároveň vysledujte, jestli za vaším problémem aktuálně nestojí přímé slunce. Existují totiž případy, kdy tvorbu pupínků podporuje nadměrné opalování. Nebo léky. Naštěstí po poradě s dermatologem můžete najít spásu ve fotodynamické a laserové terapii. Osvědčují se však i „babské“ rady.

Osvědčené domácí masky

Kostku droždí rozmělněte ve vodě (asi tak v jedné skleničce), přidejte šťávu z půlky čerstvého citronu. Vše dobře promíchejte a vytvořte tužší kašičku. Důkladně odličte obličej, naneste na něj připravenou směs a nechte působit 10 až 15 minut. Poté opláchněte a naneste vyživující krém, který neucpává póry. Další účinnou masku si můžete připravit z jedlé sody a trošky vody. Při použití jednou týdně zamezíte vzniku černých teček i pupínků. 





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat