Prostreno.cz

Vyměňte pomerančový džus za hruškový. Zabraňuje osteoporóze a snižuje zánět

Hrušková šťáva nemusí patřit mezi vaše nejoblíbenější ovocné nektary, nicméně nutriční profil téhle dobroty prokazatelně prospívá zdraví. Trpíte na zácpy, nadýmání nebo krvácení z nosu? Pak si dopřejte sklenku co možná nejčastěji!

Hruškový džus má obrovskou koncentraci živin, vitaminů, minerálů a antioxidantů. Za všechny jmenujme přítomnost vitaminu C, draslíku, mědi, vitaminu K, flavonoidů, fosforu, hořčíku, vápníku a železa. Proč ho pít?

Zlepšuje zdraví srdce

Významné hladiny draslíku předjímají, že tato ovocná šťáva může chránit zdraví srdce snižováním krevního tlaku. Hypertenze postihuje desítky milionů lidí po celém světě, ale vazodilatační kvalita draslíku uvolňuje napětí v cévách, což snižuje riziko kardiovaskulárních problémů.

Zvyšuje produkci červených krvinek

Nedostatek železa v těle může způsobit slabost, kognitivní pomalost, únavu a žaludeční potíže. Tyto příznaky anémie lze obejít konzumací hruškového džusu. A to vzhledem k tomu, že má měřitelnou hladinu železa, která pomáhá zvyšovat produkci červených krvinek.

Zabraňuje osteoporóze

Hrušková šťáva obsahuje řadu různých minerálů včetně vápníku, fosforu, hořčíku a železa, které hrají roli při zvyšování kostní minerální hustoty. Pravidelný přísun této šťávy zabraňuje nástupu osteoporózy.

Reguluje nervový systém

Měď je minerál, který je často přehlížen, i když se úzce spojuje s funkcí nervového systému. Zvýšený přísun mědi přitom pomáhá komunikační síti v těle pracovat efektivněji. Kde je k mání? V hruškovém džusu!

Snižuje zánět

Co si dát ke snídani? Že se ještě ptáte! Hruškovou šťávu! Snižuje zánět tkání, kloubů a svalů. Také regeneruje svaly po cvičení.

Působí proti Alzheimerově chorobě

Bohatá zásoba antioxidantů, která se nachází v této ovocné šťávě, je neuvěřitelně cenná pro kognitivní a mozkové zdraví. Účinek volných radikálů na mozek může vést k neurodegenerativním onemocněním, jako je Alzheimerova choroba a demence. Naštěstí antioxidanty v této šťávě působí jako prevence zmíněných neduh.

Posiluje imunitu

Hruškový džus je schopen podporovat imunitní systém tím, že snižuje stres a záněty v celém těle, zároveň pomáhá předcházet chronickým onemocněním. To vše díky přítomnosti vitaminu C.

Podporuje trávení

Tento ovocný džus je známý tím, že čistí tlusté střevo, současně zlepšuje rovnováhu bakterií ve střevě a eliminuje příznaky zácpy, nadýmání nebo průjmu.

Eliminuje poruchy krvácení

Vitamin K je další živinou, která je běžně ignorována, i když patří k důležitým látkám. Pokud trpíte na nedostatek „káčka“, pravděpodobně se vám častěji spouští krev z nosu, jste vystaveni hemoroidům a máte problémy s trávením. Pijte hruškový džus, ten má vitaminu K dostatek!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat