Prostreno.cz

Zbavte se zubního plaku jednou provždy pomocí rozmarýnu

Ubírá vašemu úsměvu na atraktivitě tvořící se zubní plak? Zatněte mu tipec dřív, než přeroste ve vážné zdravotní potíže. Jako efektivní zbraň se jeví třeba gel z aloe vera nebo čedar. Ano, čtete správně!

Zubní plak vlastně není nic jiného, než bydliště tolika bakterií, že si to možná ani neumíte představit. Tento měkký a lepkavý „film“ se tvoří zejména na okrajích dásní, postupem času však hnědne či žloutne, čímž vzniká odolný a hůře odstranitelný zubní kámen. Ten může být strůjcem mnoha nepříjemných a bolestivých potíží, včetně kazů a různých zánětů. Jedno je tedy jisté – pokud nechcete jít takovým potížím naproti, je třeba se s plakem okamžitě vypořádat. Jak? Tyto alternativní metody mohou být jistým řešením…

Sýr. A to jako vážně

Máte rádi čedar? Tento polotvrdý sýr pocházející z jihozápadní Anglie je s ohledem na dodržování všech tradičních pravidel vyráběn už od roku 1170, což je vážně úctyhodné. Ale zpátky k věci. Jeho konzumace netěší jen chuťové buňky. Tento mléčný výrobek totiž stimuluje produkci alkalických slin, které účinně bojují proti bakteriálnímu plaku. Tedy alespoň tak to naznačují odborníci. Konečně vědecké doporučení, na kterém si smlsneme, viďte?

Esenciální rozmarýnový olej? Taky možnost

Rozmarýn má mnoho pozitivních účinků. Hojně se využívá proti nadýmání, zabírá na nízký krevní tlak i nevolnosti, podporuje vylučování žluči a moči. Díky tomu, že má rovněž schopnost zlepšit krevní oběh, čímž podporuje přísun kyslíku do mozku, tlumí také bolesti hlavy.

Pokud si tuto bylinku pořídíte v esenciální verzi, získáte i osvědčený prostředek proti zubnímu plaku. Vonný olejíček má silné protizánětlivé, antibakteriální a dezinfekční vlastnosti, takže posiluje zdraví celé ústní dutiny. Jednoduše promíchejte dvě kapky rozmarýnu s malým množstvím nosného oleje – krásně vám poslouží třeba kokosový. Směsí si pak čistěte zuby dvakrát denně, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat!

Aloe vera jako trefa do černého

Nikdo už asi nepochybuje o tom, že gel z rostliny aloe vera je nejen léčitelem, ale i kosmetickým pokladem. Zkrášlující blahodárný nektar, co obsahuje celou řadu vitaminů a minerálů, napomáhá regeneraci pleti, hloubkově ji vyživuje, zpomaluje tvorbu vrásek a přispívá k léčbě akné či vyrážek. Co to má společného s nechtěným plakem? Aloe je antimikrobiální, což znamená, že eliminuje bakterie. A právě proto si bezbarvý gel aplikujte na zuby v pravidelných intervalech. Po deseti minutách působení si vždy vypláchněte ústa vodou.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat