Prostreno.cz

S čím lze kombinovat aloe vera pro zesvětlení pokožky

Vaše opálení postupně mizí, ale jako důkaz své přítomnosti po sobě zanechává pigmentové skvrny? Ano, to se děje poměrně často. Naštěstí to lze řešit! Pokud máte doma tmavý cukr, mléko a aloe vera, snadno nad touto kosmetickou patálií vyzrajete.

Už je to nějaký ten pátek, co jste se vrátili z dovolené? Vzpomínky na krásný pobyt u moře určitě nijak nevybledly, to samé se ale nedá říct o bronzovém opálení, které se pomalu a jistě vytrácí. A to je také důvod, proč na povrch pokožky vystupují tmavé skvrny a pigmentové mapy. Chcete se jich zbavit? Pak povolejte do akce zázračnou rostlinu aloe vera. Pokud její unikátní gel smícháte s těmito přísadami, máte vyhráno!

Cukr. A nejlépe ten tmavý

Aloe s třtinovým cukrem? To je sázka na jistotu! Efektivní spolupráce těchto ingrediencí spolehlivě odstraní odumřelé a poškozené kožní buňky, čímž se zesvětlí i nežádoucí „fleky“. Naneste tedy „sladkou“ směs na postižená místa, proveďte jemnou masáž krouživými pohyby a nechte zlepšovák pár minut působit. Poté smyjte všechny pozůstatky vlažnou vodou. Nutno dodat, že pro maximální efekt byste celý proces měli s odstupem několika dní opakovat vícekrát.

Mléko není dobré jenom do kávy

Mléko je naprostým základem domácích zásob. Pokud ho snášíte, je vysoká pravděpodobnost, že ho máte po ruce i vy – a přesně to se teď náramně hodí. Vmíchejte jeho malé množství do nektaru blahodárné květiny. Získáte geniální zesvětlující přírodní mazadlo. Nespornou výhodou je jeho snadná aplikace. Stačí s ním ošetřit pigmentové mapy a vyčkat, až se vstřebá. Může to snad být ještě snazší?

Papája, pomocná exotická ruka

Další alternativou, na niž můžete bez obav vsadit, je papája. I toto ovoce má totiž schopnost „vyzmizíkovat“ tmavé skvrny na pokožce a zároveň ji poskytnout hloubkovou výživu. Maska připravená z papájové dužiny a „pasty“ z aloe vera je naprosto přirozeným řešením, které zbavuje tohoto kosmetického problému. Tak na co ještě čekáte? Jakmile dokončíte její přípravu, vetřete si ji do míst, která vás tolik trápí. Zhruba za půl hodiny smyjte. Hotovo!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat