Prostreno.cz

Utopení na suchu. Na co si musíte dát pozor při plavání

Snad každý má léto spjaté s koupáním. Je to skvělý způsob, jak se ochladit a užít si velkou spoustu zábavy! Především se však jedná o druh sportu, který vyžaduje dodržování určitých zásad.

Sice si asi každý před dovolenou sjednává cestovní pojištění, ale nikdo netouží ho reálně uplatnit. Na druhou stranu, v bazénu, ale i v moři je opravdu třeba dbát na svou bezpečnost. Čemu byste se měli vyvarovat?

Nepřeceňujte síly

Nikdy se nepřepínejte! Jestliže nejste příliš dobří plavci, v moři se držte vždy co nejblíže u břehu. Ve sladké vodě zase nechoďte do hloubky. Raději zůstaňte tam, kde stačíte. Pokud ucítíte, že vašemu tělu dochází síla, ihned směřujte co nejrychleji na souš.

Bazénová chemie

Dáváte-li přednost hrátkám na zahradě či koupališti, dbejte zvýšené opatrnosti hlavně v ohledu na používanou chemii. Co si budeme povídat, bez té by voda byla vmžiku zelená. Pochopitelně, že se jí nemusíte bát, nicméně může se stát, že vám po kontaktu s ní zůstane památka v podobě vyrážky nebo dalších alergických reakcí (dušnost, kašel či zúžení průdušek). Proto dermatologové doporučují pobyt spíš ve slané vodě. Co se týče té chlorované, důkladně se sprchujte, a to před a po koupání.

„Utopení na suchu“

Když mluvíme o zdraví, slyšeli jste už o tak zvaném suchém utopení? Ne? Tak nastražte uši! K němu dojde, když se například potopíte a nalokáte se velkého množství vody. I když se nakonec v pořádku dostanete na pevninu, nemusíte mít zcela vyhráno! Jestliže se vám totiž tekutina dostala do plic, a zůstala tam, můžete se udusit. A to i přes to, že už ve vodě dávno nejste. Proto pokud se vám něco takového stane, raději pro jistotu vyhledejte odbornou pomoc. Jinak ale není třeba se plavání vyhýbat, je to skvělý sport! Jak vám prospěje?

Přínosy pobytu v bazénu nebo moři

Prsa, kraul, znak či motýlek. Je jedno, jakým stylem plavete, vždy totiž zapojíte úplně celé tělo. Plavání obecně pomáhá od bolesti zad, zlepšuje fyzickou výdrž a zpevňuje svaly. Navíc je to jeden z nejdostupnějších sportů! Kromě plavek nepotřebujete žádné další vybavení a vstupy do krytých bazénu či na koupaliště jsou ve většině případů za přijatelné ceny. No a dovolená bez plavání? To snad ani nejde že? Proto dodržujte základní pravidla a běžte vstříc této úžasné aktivitě!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat