Prostreno.cz

Sporty, při kterých spálíte hodně kalorií. Tyhle vás budou bavit nejvíc

Ještě pořád nejste se svojí postavou tak docela spokojení? Jděte na to chytře, od lesa a zábavně. Co takhle projet se na kole nebo na kolečkových bruslích? Nemáte ani představu, jak to potrápí tukové zásoby!

Běh. Ze všech stran se ozývá, že pokud potřebujete shodit nadbytečná kila, právě on je trefou do černého. Jenže co když tenhle sport bytostně nenávidíte už od základní školy? To jako znamená, že máte hubnoucího „černého Petra“? Ale kdepak, jsou i jiné aktivity, které platí za efektivní spalovače kalorií. Co říkáte třeba na tyhle?

Jízda na kole. Zeštíhlete s větrem o závod

Cyklistika přináší spoustu výhod, jen jste je možná nikdy dřív nechtěli vidět. Nelze nezmínit, že je vhodná pro všechny ročníky i váhové kategorie, jelikož nezatěžuje klouby. I když má jezdec pocit, že pracují jen nohy, posiluje svaly celého těla, včetně toho srdečního. Jízda na bicyklu všeobecně nakopne metabolismus, posiluje imunitní systém a zlepšuje vytrvalost. Při rychlosti 12 km/h může osoba vážící kolem 70 kilogramů spálit až 400 kcal. Ostřejší tempo v podobě 20 km/h už ale dokáže připravit organismus o průměrně 650 kcal.

Kolečkové brusle. A proč vlastně ne?

Bruslení na kolečkových bruslích zapojí i takové svalové skupiny, o nichž byste možná ani neřekli, že je máte. Je v tomhle ohledu vlastně srovnatelné s během, jen je ke kloubům o něco šetrnější. Blahodárné účinky má i na dýchací a oběhový systém. Jelikož se brusle počítají do kategorie aerobních aktivit, můžete s nimi „vypotit“ nemálo kalorií. O jaký počet že se jedná? I v případě „vycházkového“ tempa jízdy, což je něco kolem 10 km/h, se po hodině můžete klidně rozloučit zhruba s 350 kcal.

Plavání. Kde je nejbližší bazén?

Koupání nejenže neodmyslitelně patří k letním radovánkám, ono funguje i jako příjemná likvidace tukových zásob. Člověk vážící něco kolem 70 kg spálí za hodinu rozplavby okolo 680 kcal, a to při klidném stylu „prsa“. Kdyby si stejný jedinec dal 60 minut svižnějšího kraula, zbavil by se tak 700–1000 kcal. Slušné fitko, nemyslíte? Plavání také posiluje svaly zad, břicha, hýždí, nohou, prsou, a dokonce i jinak celkem málo využívané svaly vnitřní strany stehen.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat